Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESENLER BELEDİYESİNE YARGI FRENİ
ESENLER  BELEDİYESİNE YARGI FRENİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hukuka aykırı plan değişikliği gerekçesiyle AKP'li Esenler Belediyesi'ne açtığı davada karar çıktı.
7 Kasım 2023, 16:26
 
İBB yargıya taşıdı Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!
İstanbul 8. İdare Mahkemesi, AKP'li Esenler Belediyesi'nin, İBB'ye ait sosyal tesis ve rekraasyon alanını plan değişikliğiyle "Açık Otopark Alanı"na dönüştürmesi kararını iptal etti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hukuka aykırı plan değişikliği gerekçesiyle AKP'li Esenler Belediyesi'ne açtığı davada karar çıktı.İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İBB'ye ait sosyal tesis ve rekraasyon alanını plan değişikliğiyle "açık otopark alanına dönüştürme" kararını "hukuka aykırı" buldu.
 
SOSYAL TESİS YAPIMINA BAŞLANMIŞTI
İBB bölgede projelerini geçen yıl yarışma ile elde ettiği, içerisinde kreş, mahalle evi, kütüphane, etkinlik alanları ve otopark gibi Esenler halkına hizmet edecek "Sosyal Merkez" projesinin temellerini atmış, tesisin yapımına başlamıştı.
 
    image
 
İBB’yi haklı bulan ve plan değişikliğine ilişkin kararı oy birliğiyle iptal eden mahkeme gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:
 
“Söz konusu plan değişikliği süreci ile ilgili olarak değişiklik yapılmasının zorunlu kılan nedenlerin somut ve objektif bir şekilde ortaya konulamaması, plan açıklama raporunda, plan kararına dayanak olan araştırma ve analizlerin açıklanmaması, ölçeğinin gerektirdiği detayda planlama alanına ilişkin inceleme, araştırma, etütlerden elde edilen senteze dayalı olarak hazırlanmaması, ilgili kurumların görüşlerine uygun olmaması, plan değişikliğinde şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve teknikleri ile ilgili mevzuat doğrultusunda hukuka uyarlılığı bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.” 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR