Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 51/49 ÇARE OLACAK MI ?
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 51/49 ÇARE OLACAK MI ?
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamalarını yürütecek. Başkanlık yakında dönüşüme ilişkin yeni mevzuatı hazırlayacak.
19 Ekim 2023, 15:37

 

Deprem riski olan kentlerde kentsel dönüşümü hızlandırmak için son dönemde duran inşaatları hızlandırmak için yeni adımlar atılıyor fakat ekonomik sıkıntılar artan maliyetlere karşı bu yeniliklerin ne kadar sonuç vereceği muallakta.

Son olarak alınan kararda Binalarda dönüşüm kararı almak için gerekli olan “kat maliklerinin 3/2'sinin onayı” şartı 50+1'le sınırlandırılırken şimdi de dönüşümün organizasyonu tek bir başkanlık çatısında toplanıyor.

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın yapılanması da şekillendirildi. Başkanlığın altında üç genel müdürlük olacak. Bu genel müdürlüklerden bir tanesi İstanbul başta olmak üzere sadece Marmara Bölgesi'ni takip edecek, diğeri ise tüm Türkiye’yi düzenleyecek. Bir genel müdürlük de kaynak oluşturmakla görevli olacak.
 
RİSKSİZ ALANDA YENİ ŞEHİRCİLİK

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaynak oluşturma konusunda ise Hazine'ye yük olmayacak formüller üzerinde duruyor. Hazine arazilerine işaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, “Devletin hazine arazileri var. Önce bunların planlanması lazım. Planlandıktan sonra fonksiyon yüklenmesi lazım ve bunların dışarıya halka açık bir şekilde arz edilmesi lazım. Bu satıldığında kaynak gelecek. Burada biriken bütçeyle siz kentsel dönüşümü takip edeceksiniz” demişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR