Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FİYATLARI YÜKSELTEN MÜLK SAHİPLERİ
FİYATLARI YÜKSELTEN MÜLK SAHİPLERİ
Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç “Fiyatı yükselten emlakçı değil, mülk sahipleri. Mülkün ederini dolar bazlı değerlendiren mülk sahipleri kurdaki artışı gerekçe göstererek emlakçılardan kısa sürede fiyatı güncellemesini istiyor. Dolarla ilan girmek yasak olduğu için o da fiyatı yükseltmek durumunda kalıyor.''
12 Ekim 2023, 09:29
 
Fiyatı emlakçı değil mülk sahipleri yükseltiyor
Ticaret Bakanlığı tarafından emlak ilanlarıyla ilgili emlakçılara kesilen cezayı değerlendiren İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç ,hiçbir emlakçının suni bir şekilde fiyat yükseltmeyeceğini, ama mülkünün değerini dolarla ölçen mülk sahiplerinin dolardaki artışı gerekçe göstermesi nedeniyle ilan fiyatlarının güncellendiğini söyledi.
 
Buna karşılık cezanın mülk sahiplerine kesilmediğine dikkat çeken Şenay Araç çözüm olarak emlakçıların mülk sahipleri ile fiyatları da içeren bir sözleşme, müşteri talimatlarını yazılı olarak almasını önerdi.
 
Emlak sektöründe manüplatif ilan paylaşan 540 emlakçıya Ticaret Bakanlığı tarafından kesilen cezayı değerlendiren İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, cezaların dijital platformlardaki ilan takip eden Ticaret Bakanlığı’nın kısa süre içinde aynı mülkün fiyatının yükseldiğini tespit etmesinden kaynaklı olarak kesildiğini söyledi.
 
Bu durumun domino etkisi yaparak diğer mülk sahiplerinin de fiyatlarını artırmasına sebep olarak piyasayı suni olarak yükselttiğini ifade eden Şenay Araç, cezanın sadece emlakçılara kesilmiş olmasına dikkat çekti. 
          image
 
Şenay Araç  “Fiyatı yükselten emlakçı değil, mülk sahipleri. Mülkün ederini dolar bazlı değerlendiren mülk sahipleri kurdaki artışı gerekçe göstererek emlakçılardan kısa sürede fiyatı güncellemesini istiyor. Dolarla ilan girmek yasak olduğu için o da fiyatı yükseltmek durumunda kalıyor. Yoksa hiçbir emlakçı fiyatı yükseltmek istemez. Ancak ceza emlakçıya kesiliyor. Bugüne kadar ceza kesilen bir mülk sahibi olmadı” dedi.
 
Şenay Araç Demir soruna çözüm olarak emlakçıların mülk sahipleri ile portföyü alırken sözleşme yapmasını önerdi.
 
Şenay Araç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Haksız bir durum yaşanmaması için, emklakçı sözleşme yapsın, o sözleşmeye fiyatı, süreyi açıkça yazsın. Eğer mülk sahibi yükseltme isterse bu talimatı e-posta veya yazılı talimatla alsın ki ilerde bunu kanıtlayabilsin.”
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR