Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARAS BODRUM'DA ARAZİ ALACAKLARI UYARDI
ARAS BODRUM'DA ARAZİ ALACAKLARI UYARDI
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras '' Kamuoyuna duyuruyorum. Büyük arazileri alıp beşer yüz metrekare bölüp de gariban vatandaşlara satan dolandırıcılar hesabını verecekler.” dedi.
17 Şubat 2022, 16:00
 
 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan Bodrum'da imarsız arazi alımlarına yönelik sert bir uyarı geldi.
 
Bodrum yarımadasında son yıllarda başlayan büyük tarım arazilerinin ve imarsız arazilerin alınması ve bölünerek satılmasına yönelik uygulamalar yapan kişiler olduğuna dikkat çeken Başkan Aras şunları söyledi:
 
    image
 
“Buraları kendi kafalarına göre beşer yüz metrekare bölüp vatandaşlara satıyorlar ve onları kandırıyorlar. Daha sonra bu gariban vatandaşlar buralara ev yapmaya çalışıyorlar. Bu Yaka’da, Dereköy’de, İslamhaneleri’nde var.
 
Biz bunları yakaladığımız anda gerekli işlemleri yapıyoruz.
 
Aras '' Biz yeni maduriyetler oluşmaması için aynı zamanda bu dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz '' dedi ve devam etti..
 
Ben, burada vatandaşlara sesleniyorum, sakın bunlara kanmayın. Tapusuz bir yeri alamazsınız ve inşaat yapamazsınız. Saf ve temiz duygularla belki kendinize bir yuva yapmaya çalışıyorsunuz ama bu imkânsız.
 
        image
 
Elbet kanun, hukuk, devlet burayı bulur ve ortadan kaldırırız.
 
Aras '' Bu türden yapılan uygulamaları da kamuoyuna duyuruyorum. Böyle büyük arazileri alıp beşer yüz metrekare bölüp de gariban vatandaşlara satan dolandırıcılar hesabını verecekler.” dedi. 
          image
            KAÇAK HARFİYAT BODRUM'A ZARAR VERİYOR
 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Dereköy ve Yaka mahallelerinden gelen moloz ve inşaat artıklarının döküldüğü ihbarları üzerine, bölgelere giderek yerinde incelemelerde bulundu. 
 
Gelişigüzel alanlara moloz ve inşaat artıklarını döken firmaların belirlenip en üst seviyeden ceza kesileceğini belirten Başkan Ahmet Aras, kolluk kuvvetleriyle de iletişime geçerek konu hakkında bilgi verdi.
 
İlk olarak Kavakderesi Mevkii’nde incelemelerde bulunan Başkan Aras’a, Başkan Yardımcısı Önder Batmaz, Dereköy Muhtarı Cemal Akhan, Fen İşleri Müdürü Ece Erdoğan Karadan, Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan, Yapı Kontrol Müdürü Serkan Balkan ve belediye ekipleri eşlik ederken yasa dışı moloz ve inşaat artığı dökülen alanlar belgelenerek kayıt altına alındı. 
 
image
 
Başkan Ahmet Aras: “Suç duyurusunda bulunacağım”
 
Dereköy Mahallesi Kavakderesi Mevkii’nde açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Hafriyat firmalarının burada yaptığı katliamı tespit etmeye ve gerekeni yapmaya geldik. Bu bölge özellikle Turgutreis, Dereköy, Gümüşlük, Yaka ve Gürece arasında doğal karakterini koruyan bir bölge. Ancak maalesef Bodrum’a yakışmayan insanlar ve firmalar tüm hafriyatlarını buraya dökerek bu güzelim doğa parçasını mahvetmişler.Biz belediye olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapacağız ve gereken bütün yasal süreci işleteceğiz.  Kaymakamlığımız ve İl Çevre Müdürlüğümüz de gerekli işlemleri başlatacak. Ayrıca ben, belediye başkanı ve bu kentin bir vatandaşı olarak Cumhuriyet Savcılığına bu vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” diye konuştu.
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR