Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC SAHTE DİPLOMA VAKASINDA ESKİ BAKAN TUTUKLANDI
KKTC SAHTE DİPLOMA VAKASINDA ESKİ BAKAN TUTUKLANDI
Polis tarafından Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma soruşturması” kapsamında eski UBP Milletvekili ve bakan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst tutuklandı. Olayın KKTC üniversite sektörünün üzerine çöken karasaban olduğu belirtiliyor
23 Şubat 2024, 21:28
 
KKTC Polis tarafından Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma soruşturması” kapsamında Kuzey Kıbrıs'ın tanınmış siyasetçilerinden eski Milli Eğitim bakanı Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst tutuklandı.
 
image
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Dürüst çiftinin "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini, sahte belge düzenlenmesini tahrik etme" suçlarından tutuklandığı bildirildi. 
 
Kemal Dürüst, üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı sıfatını taşıyor.Eşi Meray Dürüst ise KKTC Çalışma Bakanlığı Müdürü görevini yürütüyordu.
 
KKTC'de 2009 - 2018 arası 5 dönem bakanlık yapan Kemal Dürüst ise geçmiş yıllarda Ulusal Birlik Partisi Milletvekilliği, Ulaştırma Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı görevlerini yürütmüştü. 
 
KKTC polisi, gerek üniversitede, gerekse Dürüst’ün evinde kapsamlı araştırma yaptı. Polisin şok baskını ülkede geniş yankı uyandırdı.
Elde edilen bilgi ve belgelerden sonra Dürüst çiftini tutuklayan polisin dava dosyalarını mahkemeye sundu.
 
Kemal Dürüst "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini, sahte belge düzenlenmesini tahrik etme" suçlarından yargılanıyor.
 
Kemal Dürüst, “Sahte Belge Düzenleme, Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme, Sahtekarlıkla Para Temini ve Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlamalarıyla çıkarıldığı Mahkemede  tutuklandı.image
 
Mahkemede olguları aktaran polis, üniversiteye 6 faklı şirketten 19 adet fatura kesildiğini ancak bunun karşılığında üniversiteye hiçbir mal ve hizmet alınmadığının belirlendiğini belirtti.
image
SAHTE DİPLOMA OLAYININ DUYULMASINDAN SONRA 6 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Dürüst’ün telefonuna da el konulduğu bilgisini veren polis, 10 kişinin daha ifadesinin alınması gerektiğini, Dürüst’ün suç ortağı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.Olayla ilgili şimdiye kadar 4 üniversite yetkilisi ve 3 sahte evrak ve diploma tutuklusu olduğu öğrenildi.
 
image
 
İddiaların Türkiye'ye de uzanabileceği iddia ediliyor. KKTC yüksek öğreniminin yöneticisi ve karar vericisi durumundaki YÖDAK acil toplandı.
 
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı başkanlığında YÖDAK “Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen polis soruşturması, tutuklamalar ve iddialarla ilgili olağanüstü toplantıyı gerçekleştirdi.
 
-Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden; basına yansıyan konu hakkında tüm mezunların listesinin (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora ayrı ayrı) YÖDAK’a gönderilmesinin istenmesi,
 
- Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Levent Taner ve konu ile ilgili yetkililerin dinlenilmek üzere ivedi olarak YÖDAK’a davet edilmesi,
 
-Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin ileri disiplin işlemleri kapsamında değerlendirilmek üzere KKTC Milli Eğitim Bakanlığından onaylanmış mezun listesinin, acilen KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep edilmesi kararı alındı.
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR