Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE SAHTE DİPLOMA TARTIŞMASI BİTMEDİ
KKTC'DE SAHTE DİPLOMA TARTIŞMASI BİTMEDİ
Son aylarda KKTC'de gelişen ve eğitim sistemini sarsan sahte diploma olayının ortaya çıkarılması ile ilgili yoğun çaba sarf eden KKTC Halkın Partisi  Genel Başkanı Kudret Özersay son dönemde  yaşanan sahtekarlık, yolsuzluk ve dolandırıcılık olaylarının üzerine gidilmediğini belirterek KKTC iktidar partisi UBP'yi uyardı.
8 Mart 2024, 14:22

KKTC Halkın Partisi  Genel Başkanı Kudret Özersay son dönemde  yaşanan sahtekarlık, yolsuzluk ve dolandırıcılık olaylarını değerlendirdi.

Kudret Özersay yazılı açıklamasında Kuzey Kıbrıs'ta “Sahtekarlık, yolsuzluk ve dolandırıcılık şeklindeki çürümüşlüğün siyaset ve onun ilişkili olduğu bürokratlara, partililere, aile ve akrabalara yansıması ortada adeta organize bir suç örgütü bulunduğu izlenimi yaratıyor” dedi.

Son aylarda KKTC'de gelişen ve eğitim sistemini sarsan sahte diploma olayının  ortaya çıkarılması ile ilgili yoğun çaba sarfeden Özersay ve şöyle devam etti.

“Bu tutuklama ve soruşturmaların ucu kime dokunursa dokunsun siyasiler kimseyi korumaya kalkmamalıdır aksi halde onların da bu suçun ortakları olduğunu kabul etmek gerekir ve bunun da vebali ağır olur.”

Özersay “Doktorlarımız ve eczacılarımızın  söz konusu olduğu bir olayda hemen açıklama yaparak sonuna kadar gideceğiz, peşini bırakmayacağız açıklaması yapanlar şimdi kendi partililerinin, hısım ve akrabalarının işin içinde olduğu bu yolsuzluklarda da sonuna kadar gidecekler mi yoksa birilerini korumaya mı çalışacaklar?” diye sordu.

Kudret Özersay “Aylar önce tabela üniversiteleri konusunda acilen katı tedbirler alın diye uyarmıştık, dinlemediler şimdi çürümüşlüğün üzerine örtmeye ve gizlemeye çalışıyorlar, nafile! Bedeli ne isterse olsun sonuna kadar gidilmesi gerekir.” dedi.image

HP Genel Başkanı Kudret Özersay açıklamasına özetle şöyle devam etti.

“Aylar önce size ‘Tabela üniversiteleri konusunda derhal denetim yapın ve katı tedbirler alın’ dediğimizde adım atmış olsaydınız bugün bu çürüme muhtemelen bu kadar ilerlemeyecekti. Ve şimdi her gün bir başka skandal, yolsuzluk, dolandırıcılık ve sahtekarlık ortaya çıkarken siz hala bu tabela üniversiteleri konusunda tek bir ciddi adım atmadınız!

Oturdunuz bir torbanın olduğu gibi berbat olmasını izliyorsunuz!

Üstelik de bunu sırf kendi ahbaplarınızı, adamcıklarınızı, partililerinizi korumak için yapıyorsunuz! Siyasi müdahale bu yolsuzluğa ortak olmak anlamını taşıyacaktır, vebali ağır olur!” 

MİLLETVEKİLİNİN DİPLOMASI '' SAHTE ''  İDDİASIYLA POLİSE BAŞVURDU
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay bir milletvekilinin Güzelyurt’taki Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploma alarak bunu tedavüle sürüp kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurmuştu.
 
“Bugün itibariyle bir milletvekilinin SAHTE DİPLOMA aldığı ve bunu tedavüle sürerek kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne bir şikayet dilekçesi verdik. Bize gelen tüm bilgi ve belgeleri belirttik, bu konuda ifade vermeye hazır olduğumuzu da vurguladık. Polisimizin gerekli hassasiyeti göstererek konuyu yakında açıklığa kavuşturacağına inanıyoruz. Tahkikatın selameti için bu aşamada detay vermek istemiyorum. Burada asıl soru şudur: Bahse konu milletvekili ve kendi partisinin diğer milletvekilleri dokunulmazlığının kaldırılması Meclis’e geldiğinde evet oyu verecekler midir?
 
Suçsuz olduklarına inanıyorlarsa dokunulmazlıklarının kaldırılması için adım atabilecek cesareti gösterecekler midir? Yakında detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Ceza yasamıza göre suç olan bu türden bir eylemde bulunan bir milletvekili dahi olsa cezasını çekmelidir. Konunun takipçisi olacağız!” demişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR