Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM KIBRIS TEMSİLCİSİ 2.TURA BAŞLIYOR
BM KIBRIS TEMSİLCİSİ 2.TURA BAŞLIYOR
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Konusundaki Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar, ikinci tur seyahatinin önce Londra'ya giderek başlayacağı bildirildi. İlk görüşmelerden sonra hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığı” şeklindeki soru üzerine, Holguin’in tecrübeli bir diplomat olduğunu, görevine şevkle devam edeceğinden hiçbir şüphesinin bulunmadığını ifade etti.
16 Şubat 2024, 14:17
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin (BMGS) Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin, Genel Sekreter tarafından göreve atanmasının ardından Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan’a yaptığı ziyaretleri sonrasında tarafların kartlarını masaya koyduğunu söyledi.
        image
 
Birçok kişinin çeşitli müzakere girişimleri sonrasında biriken hayal kırıklığının düzeyinin “son derece anlaşılabilir” bir durum olduğunu belirten Holguin, bir gelecek inşa etmenin temel koşulu olan güvenin “ciddi biçimde eksik” olduğuna işaret ederek, güvenin yeniden inşa edilmesinin “çok önemli”  olduğunu vurguladı.
 
Holguin, mart ayının ilk haftasında Londra'yı, ardından yeniden Kıbrıs’ı ziyaret ederek, liderlerin yanı sıra siyasi parti liderleri, ticaret odaları, sosyal ve ekonomik sektörlerin temsilcileriyle de buluşmayı ümit ettiğini söyledi.image
 
“ADAYA İLK ZİYARETİMİ TATMİN EDİCİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİM”
Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Sözcülüğünün duyurduğu BMGS’nin Kişisel Temsilci Maria Angela Holguin konuya ilişkin yazılı açıklamasında, BM Genel Sekreteri’nin talimatı doğrultusunda, adaya yaptığı ilk ziyaretin “oldukça tatmin edici bir şekilde” gerçekleştiğini belirtti. Holguin, daha sonra garantör ülkelerden ikisinin başkenti Atina ve Ankara'yı ziyaret ettiğini kaydetti.
           image
 
"DİNLEMEYE DEVAM ETMEK İSTEDİĞİM BİRÇOK ÖNEMLİ KRİTİK SES VAR”
Adadaki temaslarında amacının Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderlerle ilk teması kurmak ve sivil toplum aktörleri, eski müzakereciler, uluslararası toplum temsilcileri, gençler, akademisyenler ve diğer uzmanları dinlemek olduğunu belirten Holguín, “Farklı bakış açıları, durumun karmaşıklığına dair anlayışımı zenginleştirdi ve dinlemeye devam etmek istediğim birçok önemli kritik ses var” dedi.
 
ÖNCE LONDRA, SONRA YENİDEN KIBRIS
Bir sonraki Kıbrıs ziyaretini, garantör ülkelerle temasları tamamlamak üzere mart ayının ilk haftasında Londra'ya yapacağı ziyaretin ardından gerçekleştireceğini belirten Holguín,  Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderlerle tekrar görüşmesinin yanı sıra siyasi parti liderleri, ticaret odaları, sosyal ve ekonomik sektör temsilcileriyle buluşmayı umduğunu kaydetti.image
 
“BU İŞİ BÜYÜK BİR HEYECAN VE KARARLILIKLA YAPIYORUM”
Kolombiyalı diplomat, açıklamasında devamla şu ifadeleri kullandı:
“Ortak zemin arayışı, karar vericilerle yapılan görüşmelerde yeni soruların üretilmesine olanak tanıyan dikkatli bir dinlemeyi gerektirir. Doğal olarak her anlaşmazlıkta olduğu gibi, kartlar masaya konuluyor. Birçok kişinin çeşitli müzakere girişimleri sonrasında biriken hayal kırıklığının düzeyi son derece anlaşılabilir bir durumdur. Bu nedenle bir gelecek inşa etmenin temel koşulu olarak, ciddi biçimde eksik olan güveni inşa etmek çok önemlidir” dedi.
 
Holguin açıklamasında ayrıca, “spekülasyonlardan kaçınmanın” önemli olduğunu belirterek, medyaya, anlayışları ve sabırları için teşekkür etti. Holguin, “İhtiyatlı ve mümkün olan her şeyi paylaşmaya kararlıyım. Bu işi büyük bir heyecan ve kararlılıkla yapıyorum” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR