Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC TURİZMİ EMTT FUARINDA TANITILDI
KKTC TURİZMİ EMTT FUARINDA TANITILDI
'' Kuzey Kıbrıs Turizmdeki Gücünü Yeniden Keşfedecek '' mottosu ile 6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen dünya'nın 5. büyük turizm fuarı olan İstanbul EMİTT Uluslararası 2024 Turizm ve Seyahat Fuarında yerini aldı.
9 Şubat 2024, 19:56
 
Kuzey Kıbrıs, dünyanın 5’inci büyük turizm fuarı olan İstanbul EMİTT Uluslararası 2024 Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yerini aldı.
 
KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 27’ncisi düzenlenen EMITT  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Başbakan Yardımcılığı öncülüğünde, belediyeler ve turizm birlikleri tarafından İstanbul’da tanıtıldı.image
 
6-9 Şubat tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Turizm Fuarı’nda tüm paydaşlar, ülkenin tarihi, kültürel, doğal zenginlikleri ile sağlık turizmi imkanlarını pazarladı.
 
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 40.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turisti ağırlıyor. 
 
KUZEY KIBRIS STANDI, İLK GÜNDEN ZİYARETÇİLERİN VE MEDYANIN İLGİ ODAĞI OLDU
Özgün renkleri ve etkili tasarımı ile öne çıkan Kuzey Kıbrıs standı, ilk gün itibari ile yoğun ziyaretçileri ile fuarda dikkat çekti. Bireysel tüketicilerin yanı sıra tur operatörleri ve sektör paydaşları da Kuzey Kıbrıs’ın ziyaretçileri arasında yer aldı.
 
Fuar kapsamında ayrıca uluslararası katılımla gerçekleştirilen iş geliştirme konferansına, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne KKTC adına Başkanlık yapan, UBP Milletvekili Ahmet Savaşan da konuşmacı olarak katılarak, “Sağlık Turizminin Küresel Etkisi ve İşbirliği Diplomasisi” konusunda sunum yaptı.image
 
Fuar’da yer alan Kuzey Kıbrıs standında yerini alan Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği KITSAB yetkilileri ,KKTC Başbakan Yardımcılığı,Turizm,Kültür,Gençlik ve Çevre Bakanlığı temsilcisinin de katılımıyla,TÜRSAB Genel Merkezin de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği  yöneticileri ile bir toplantı  gerçekleştirdi.image
 
Toplantıya KITSAB heyeti adına Başkan Orhan Tolun, Asbaşkan Oğuz Akançay,Genel Sekreter  Gökalp Alpler,Yönetim Kurulu Üyesi  Çağdaş Uçaner,Yönetim Kurulu Üyesi  Doğan Yalkı ile Yönetim Kurulu Üyesi  Fethi Özboğaç katılırken,KKTC Başbakan Yardımcılığı,Turizm,kültür,Gençlik ve Çevre Bakanlığını temsilen Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdür Yardımcısı Latif İnce katıldı.
 
TÜRSAB - KITSAB buluşmasında kültür,gastronomi,inanç ve anı turizmi konularında çalışma grupları ve teşvik komisyonu kurulması,iki ülke arasında turizm hareketlerini artıracak adımlar atılması konusunda  anlaşmaya varıldı.
 
EMITT çerçevesinde düzenlenen çalışmalara katılmak üzere İstanbul’da bulunan KITSAB Başkanı  Orhan Tolun ise, fuardaki faaliyetlerinin çok verimli geçtiğini, bu yıl Türkiye’den gerçekleşecek turist akışında gözle görülür bir iyileşme beklediklerini açıkladı. Tolun, “Türkiye bizim öncelikli turizm pazarımızdır. TÜRSAB yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde kültür,gastronomi,inanç ve anı turizminin için adımlar atılmasının iki ülke arasındaki turizm potansiyelini ve hareketliliğini artıracağını bunun da en önemli bacağının tanıtım faaliyetleri olduğunu konusunda fikir birliğine vardık. Tanıtımı önde tutan,iyi ve planlı bir çalışma ile hedeflediğimiz noktaya varabileceğimizi düşünüyoruz. Bu yıl ise pandemi  öncesinin rakamlarını yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmalarımıza destek veren bakanımız Sayın Ataoğlu’na, TÜRSAB Başkanı Sayın Bağlıkaya’ya ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR