Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAHTE DİPLOMA VAKASI KKTC DE DEPREM YARATTI
SAHTE DİPLOMA VAKASI KKTC DE DEPREM YARATTI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı polis tarafından gözaltına alındı.KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "sahte diploma" iddiaları sonrası YÖDAK başkanı Turgay Avcı'nın gözaltına alınmasından sonra görevden alınması talebiyle KKTC Yüksek Adliye Kurulu'na başvurdu.
8 Mart 2024, 21:34
 
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi “sahte diploma soruşturması ” ile başlayan  sahte diploma tutuklamaları olayı ülkedeki tüm yüksek öğretim kurumlarını yöneten YÖDAK'a sıçradı
 
           image
KKTC Yödak Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı'nın polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
Sahte diploma skandalı başladı başlayalı KKTC de sıkça tutuklanıp tutuklanmayacağı konusunda iddialar ortaya atılan  tutuklamanın engellenmesi için en üst düzeyde engelleme girişimleri yapıldığı iddia edilen Türkiye'deki YÖK gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı polis tarafından gözaltına alındı.Prof. Dr. Turgay Avcı poliste ifadesi alınırken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
                  image
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "sahte diploma" iddiaları için destek verip görevden almadığı, kendi atadığı YÖDAK başkanı Turgay Avcı'nın,  tutuklanmasının ardından görevden alınması talebiyle KKTC Yüksek Adliye Kurulu'na başvurdu.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı’nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kuruluna başvurduğunu açıkladı.
 
Bir süredir kamuoyunda “Cumhurbaşkanı YÖDAK Başkanı’nı neden görevden almıyor” yönünde serzenişler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Yükseköğretim Yasası uyarınca Avcı’nın görevden alınmasının Yüksek Adliye Kurulunun değerlendirmesi sonrasında mümkün olabileceğini kaydetti.
 
Konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ile ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ile ilgili birtakım iddiaların gündeme geldiğini ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bugün ülkeye dönüşünde, müsteşarı ve hukukçusuyla yaptığı değerlendirme sonrasında hazırlanan yazıyı Yüksek Adliye Kuruluna iletilmek üzere imzaladığını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim birini korumak gibi bir niyetimiz, asla olamaz… KKTC bir hukuk devletidir ve bağımsız yargıya güvenimiz tamdır” dedi.
 
YÖDAK Başkanı Turgay Avcı'yla ilgili sahte diploma iddialarını gündeme getiren YÖDAK eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler de Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi  'KSTBU' soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR