Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞ SANAT'TA KKTC SENFONİ ORKESTRASI
İŞ SANAT'TA KKTC SENFONİ ORKESTRASI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İş Sanat’ta çok özel bir konsere imza attı.
6 Mart 2024, 16:51
 
5 Mart akşamı Rengim Gökmen yönetimindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İş Sanat’ta çok özel bir konsere imza attı.
 
image
 
Ünlü piyanist Rüya Taner’in solistliğini üstlendiği konser, besteci Ali Hoca’nın Kuzey Kıbrıs’ın halk müziği ezgilerinden esinlenerek bestelediği Kıbrıs Kapriçyosu ile başladı. Ardından, Wolfgang Amadeus Mozart’ın 21 numaralı Do Majör Piyano Konçertosunu seslendiren Rüya Taner seyircisinden büyük beğeni topladı.
 
image
 
Felix Mendelssohn'un “Senfoni No. 4, La Majör Op. 90 “İtalyan” eseri ile sona eren konser dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Kıbrıs harekâtının 50’inci yılında gerçekleşen konserin yanı sıra üst fuayede yer alan, Türkiye İş Bankası Müzesi’nin düzenlediği Yeşilada’da 70 Yıl sergisi büyük beğeni topladı.
 
Kıbrıs Adasındaki Türklerin milli bir bankaya olan ihtiyacı ile adadaki ilk şubesini yaklaşık 70 yıl önce hizmete sunan Türkiye İş Bankası’nın hikâyesine dair belgeler barındıran sergide, 1958 yılında Türk Mukavemet Teşkilatı'nı kuran subaylar tarafından kullanılan haritanın bir replikası, 1974 Barış Harekâtı’ndan önce Banka tarafından çektirilmiş tanıtım filmleri ve fotoğraflar bulunuyor. Konsere özel hazırlanan sergi, dinleyicilerin beğenisini topladı.  image

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR