Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAHTE DİPLOMA SKANDALI KKTC DEVLETİNİ SARSIYOR
SAHTE DİPLOMA SKANDALI KKTC DEVLETİNİ SARSIYOR
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde başlayan KKTC , Eski bakanı ,Yüksek öğretim kurum başkanı , akademisyenler, KKTC bürokrasi personelleri, Profesörler ,üniversite yöneticileri derken '' Sahte Diploma '' tutuklama dalgası KKTC Polis teşkilatının kapısından içeri girdi.
19 Mart 2024, 13:06
 
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde başlayan ve katman katman ilerleyen KSTUsahte diploma ” soruşturmasında tutuklamalar KKTC devletinin en önemli kurumlarına dayandı.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Eski eğitim bakanı ,Yüksek öğretim kurum başkanı, akademisyenler, KKTC bürokrasi personelleri, Profesörler ,üniversite yöneticileri derken tutuklama dalgası KKTC Polis teşkilatına kadar geldi.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın koruma ekibinden olan polis  Şerif Avcil'den sonra, ülkenin polis genel müdürü olması beklenen isimlerinden biri olan Gazimağusa Polis Müdürü Barış Sel, dün akşam saatlerinde “sahte diploma” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulanarak hakim karşısına çıkması için Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne getirildi.image
 
Soruşturma Polisi mahkemede olguları aktardı.
İddianamede Bariş Sel'in, usulsüz not girişimi yapıldığını ve İşletme Yönetimi yüksek lisans diploması verildiğini ifade yer aldı.
İfadeleri mahkemeye sunan polis , 18 Ocak 2023 tarihinde giriş olmasına rağmen 1 Şubat 2023 tarihinde ders notlarının ezbere girildiğini kaydederek, tez sunulmadığı halde belge düzenlendiğini söyledi.Polis, Sel’in sahte belgeyi, Polis Genel Müdürlüğü’ne sunarak işlem yaptırdığının tespit edildiğini ifade etti.
 
Polis şefi Barış Sel'in, 18 Mart 2024 tarihinde tutuklandığı, beyan istendiğinde ise tezini hazırlayıp şu anda cezaevinde bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi yöneticisi Serdal Gündüz’e teslim ettiğini beyan ettiğini, Serdal Gündüz'ün ise bu beyanın kendisine yapılmadığı ifadesini verdiğini aktardı.
 
Polis, okulda yapılan soruşturmada yüksek lisans jürisinin 4 kişiden oluştuğunu 1’inin okul dışından olduğunu ve bu konuyla ilgili ifadelerin henüz alınmadığını söyledi.
 
Polis, 2011-2013 yılında Lefke Avrupa Üniversitesine müracaat ederek yüksek linsans için 9 verisini bitirdiğini, tez aşamasında ise bıraktığını, 2015 affı sonrası KSTU’ya kaydolduğunu aktardı.
 
Polis müdürü Barış Sel, 19 Haziran 2023 tarihinde mezun edildi.
Polis, 18 Ocak 2023 tarihinde sistemle oynanarak, 11 Eylül 2022’de kayıt yapıldı gibi gösterildiğini ifade ederek Barış Sel'in, 11 Mayıs 2023 tarihinde aldığı sahte belgeyi işleme soktuğunun iddia edildiğini kaydetti.Mahkeme, Barış Sel'in soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.
 
CUMHURBAŞKANI KORUMA POLİSİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
 
image
 
TUTUKLAMALAR CUMHURBAŞKANI TATAR'IN SARAYINA UZANDI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın koruması polis korumalarından Şerif Avcil, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki "sahte diploma" soruşturması kapsamında "sahte belgeyi düzenlemeye iştirak " suçlamasıyla tutuklanarak Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.image
 
KEMAL DÜRÜST SUÇ ÜNİVERSİTESİNİN İKİNCİ ADAMI OLARAK BİLİNİYORDU
Kuzey Kıbrıs Güzelyurt’ta bulunan MHP milletvekili Levent Uysal'ın sahibi olduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde bir süre önce başlatılan ''Sahte Diploma , Zimmet , Rüşvet, Yolsuzluk'' soruşturmasında KKTC’de 5 dönem bakanlık yapan KSTU üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ve eşi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst olayların ortaya çıktığı süreçte tutuklanıp bir süre cezaevinde yatıp kefalet ile tahliye olmuşlardı.
 
Bakanlık yaptığı süreçte KSTU'nun önündeki tüm bürokrasiyi temizleyerek kılçıksız balık olarak subnan ve sonrasında üniversitenin mütevelli heyetinde yer alan Kemal Dürüst suçlamaların odağında yer alıyor.
          image
YÖDAK BAŞKANI  TAHLİYE EDİLDİ VE ERSİN TATAR FAKTÖRÜ İLE İSTİFA ETTİ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma-yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan Kuzey Kıbrıs Yüksek Öğrenim Kurumu YÖDAK eski Başkanı Turgay Avcı  çıkarıldıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘nde teminatla serbest bırakılmıştı.KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Avcı'ya YÖDAK'tan istifa et çağrısına karşı direnmeyip istifa etmişti.
 
image
 
ÜNİVERSİTE HİSSEDARI VE YÖNETİCİSİ SERDAL GÜNDÜZ CEZAEVİNDE
Güzelyurt kentinde bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde geçen günlerde üniversite sahiplerinin, usulsüzlük, zimmete para, irtikap, üniversiteye ait taşınmazları üzerine geçirme, izinsiz arazi kiralama, diploma satma ve paralel öğrenci işleri kurma gibi iddialardan şikayetleri üzerine üniversitenin Genel Sekreterliği'ni yürüten Serdal Gündüz ve ve Uluslararası Ofis Daire Başkanı Amir Şhakira, Ercan Havalimanı'ndan ülkeyi terk ederlerken polis tarafından gözaltına alındılar mahkemece tutuklanıp cezaevine yollandılar..
 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR