Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ANTALYA’DA
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ANTALYA’DA
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Antalya Kültür Yolu Festivali’nde 50’ye yakın noktada 500’den fazla etkinlik gerçekleştiriliyor. Festivalde 7’den 70’e herkesin beğenisine hitap edecek etkinlikler geniş yelpazede sunuluyor.
8 Kasım 2023, 12:47
 
100. YILA ÖZEL 100 ESER
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Antalya Müzesi'nin kayıtlı koleksiyonerlerinden avukat Bahadır Kalaycı’nın koleksiyonundan oluşturulan ‘Cumhuriyet Sergisi’ , Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde Zübeyde Yavuz’un kuratörlüğündesanatseverlele buluşuyor. “100. yıla özel 100 eser” mottosuyla yola çıkan sergi12 Kasım’a kadar 09.30-18.00 saatleri arasında Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde görülebilir.image
 
ESKİ ANTALYA SERGİSİ
Antalya tarihi araştırmalarının öncü ismi ve Antalya Müzesi'nin kurucusu ve Süleyman Fikri Erten'in çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Eski Antalya Sergisi’ 12 Kasım’a kadar Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.. Hazırladığı harita, yazı ve çektiği fotoğraflarla birçok akademik çalışmaya kaynak teşkil edilen Erten’in, Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara ait olan ve Antalya Müzesi arşivinde yer alan fotoğraflarının geniş kitlelerle paylaşılması hedefleniyor.
 
ANTALYA’NIN YÖRÜKLERİ FOTOĞRAF KARELERİNDE 
Antalya Arkeoloji Müzesi bahçesi, 12 Kasım’a kadar fotoğraf sanatçısı Adem Meleke’nin ‘Antalya’nın Yörükleri’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Çektiği fotoğraflarla Antalya’da yaşayan yörüklerin hayatlarına ortak olan ve bölgenin yaylalarında son kalan yörükleri fotoğraflayan Meleke, Yörük fotoğrafları çekerken kendisini hikaye içerisinde kaybettiğini ancak mutlaka o hikayenin bir parçası olduğunu söylüyor. image
 
 ANTALYA KÜLTÜR YOLU’NDA ÇOCUKLARI SEVİNDİRECEK SÜRPRİZ
Antalya Kültür Yolu festivali kapsamında sergi ve söyleşilerin yanı sıra tiyatro, konser, sahne gösterileri, gastronomi etkinlikleri, gösterileri, atölyeler ve çocuk etkinlikleri de gerçekleşiyor. Yoğun talep üzerine Dokuma Park ve Konyaaltı Beach’te kurulan çocuk etkinlik alanları, ara tatili de kapsayacak şekilde 19 Kasım tarihine kadar uzatıldı.  
 
Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye “https://antalya.kulturyolufestivalleri.com”  adresinden ulaşılabilir.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR