Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAHRAMANMARAŞ VE EDREMİT'E AB TESCİLİ
KAHRAMANMARAŞ VE EDREMİT'E AB TESCİLİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını bildirdi.
4 Aralık 2023, 09:22
 
Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit çizik zeytinine AB tescili.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını bildirdi.
 
Rıfat HisarcıklıoğluTürkiye'nin, AB coğrafi tescili alan ürünlerine ilişkin açıklamada  bulundu.
Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin AB'den coğrafi işaret tescili alan 16. ve 17. ürünler olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Hayırlı olsun. Yerel değerlerimize sahip çıkan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanımız Mustafa Narlı ve Edremit Ticaret Odası Başkanımız Ahmet Çetin'i, Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Edremit Ticaret Odası yönetim kurullarını, tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. AB süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 
Hisarcıklıoğlu, bugüne kadar AB tescili alan ürünleri ise "Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Kahramanmaraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini" olarak sıraladı.
 
image
 
Maraş tarhanası, yapım teknolojisinde uygulanan bazı farklı işlem basamakları, doğal  katkıları ve tüketilme alışkanlıkları nedeniyle ülkemizin değişik yörelerindeki tarhanalardan ayrılmaktadır. Genelde un ve yoğurttan yapılan toz halindeki tarhana sadece çorba olarak tüketilmektedir. Dövme ve yoğurttan yapılarak çığ üzerine ince bir şekilde serilip kurutulan Maraş tarhanası tüketilme şekilleri şöyledir;
 
Tarhana kurumadan, yarı kurumuş (firik) halinde,
Kurumuş halde ve çerez gibi yenerek,
Çorba halinde,
Sıcak haldeki et veya kelle suyuna ıslanarak,
Yağda kızartılarak,
Islanmış tarhana yağda soğanla kavrularak,
Sıcak sac üzerinde gevretilerek.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR