Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GASTROFEST ÇANAKKALE TARİH VERDİ
GASTROFEST ÇANAKKALE TARİH VERDİ
“Yadigar Yemeklerimiz ve Reçetelerimiz” sloganıyla yola çıkan GastroFest Çanakkale 3-4 Haziranda Lezzet düşkünlerine ev sahipliği yapacak.
10 Nisan 2023, 13:53
 
GastroFest bu yıl 5000 yıllık tarihi geçmişinde Osmanlıdan günümüze 8 farklı etnik mutfağa ev sahipliği yapıyor. 
 
“Yadigar Yemeklerimiz ve Reçetelerimiz” sloganıyla yola çıkan GastroFest Çanakkale 3-4 Haziranda Lezzet düşkünlerine ev sahipliği yapacak.
 
Yeşil ve mavinin kucaklaştığı yakın tarihin izlerini taşıyan Çanakkalede bambaşka bir gastronomi deneyimi sizleri bekliyor olacak. 
 
                        image
 
GastroFest bu yıl ilk kez düzenlenecek.
Kuzey Ege ve Trakya bölgelerinin mutfak zenginliğine ev sahipliği yapan festival unutulmaya yüz tutmuş sandıktaki reçeteleri gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.Bu topraklarda kardeşçe yaşayan sekiz farklı etnik kökene ait yemekleri tanıtmak, Çanakkale'yi gastronomi turizminin cazibe merkezlerinden biri haline getirmek GastroFest'in bir diğer hedefi. Bölgenin kültür zenginliğinin yansıdığı yemekleri usta şefler kendi yorumları ile ziyaretçilere ve katılımcılara sunacak.
 
Festivalde dünden bugüne geçmişinde izler bırakan Sefarad mutfağı konukları bekliyor olacak.
Ünlü isimler çok sevilen,Boyoz’un ilk Çanakkale’de görücüye çıktığını ,bugüne kadar İzmir olarak bildiğimiz, Boyozun Portekiz den Çanakkale ye uzanana hikayesi anlatacak. Homeros'un İlyadasına ilham kaynağı olan İda dağları Endemik bitki türleri ile Türk mutfağına şifalı otlarının zenginliğini sunacak.
 
Gastro Kale Derneği ve Hera Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek bu lezzet ve kültür festivalinde ziyaretçiler yöresel lezzetleri farklı sunumlarla görme ve tatma şansına yakalayacaklar .image
 
Gastro Fest Çanakkale Damaklarınızda iz bırakacak 
Asya ve Avrupa kıtasının buluşma noktasında Truva ile Gelibolu Yarımadasına karşı tarihe ve yöresel lezzetlere kısa bir yolculuk yapmak için sizleri Çanakkaleye bekliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR