Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR GASTROFEST VE ÖNCÜ ŞEFLER
İZMİR GASTROFEST  VE ÖNCÜ ŞEFLER
İzmir GastroFest, 12 Kasım Pazar günü, öncü şefleri, yiyecekten içeceğe gıda markalarını ve konusunda uzman kanaat önderlerini, ‘Gıdanın Geleceği’ni konuşmak üzere her yıl olduğu gibi Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluşturuyor.
2 Kasım 2023, 19:44
 
İzmir’in ilk ve tek Gastronomi Festivali İzmir GastroFest, altıncı yılında ‘Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği’  konularını tartışıyor. 
12 Kasım’da Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek festivalde, tarımdan beslenme alışkanlıklarımızın değişmesine büyük katkısı olan öncü şefler, gastronomi konusunda uzman kanaat önderleri, restoranlar ve yiyecekten içeceğe gıda markaları bir araya geliyor.
           image
 
İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali olan İzmir GastroFest, toprağa bağlı yaşamlarını sürdürecek, geleneksel besinleri üretecek koşullara sahip olmak isteyen küçük ölçekli üreticilere dikkati çekmek ve mümkün olduğunca onlara destek vermek amacıyla, altıncı yılında “Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği” temasını işliyor. 
 
İzmir GastroFest, 12 Kasım Pazar günü, öncü şefleri, yiyecekten içeceğe gıda markalarını ve konusunda uzman kanaat önderlerini, ‘Gıdanın Geleceği’ni konuşmak üzere her yıl olduğu gibi Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluşturuyor. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barilla, Pepsi, Mey Diageo, Metro, Öztiryakiler, Hyatt Regency İzmir, Kristal, İstinye Park İzmir ve Salt İletişimin sponsorluğunda ve İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin desteğiyle, ITALTUR M.I.C.E tarafından düzenlenen festivalde gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırılacak.
 
6. İzmir GastroFest kapsamında, festivalin düzenleme kurulu başkanı ve İtal Tur Genel Müdürü Hande Arslanalp ve protokol konuşmalarının ardından, Big Chefs markasının kurucusu, küçük ölçekli tarım ve kadın üreticileri desteklemenin öncülerinden Gamze Çizreli, İncili Gastronomi Rehberi’nde 5 İnci, Michelin Guide’da 2 Yıldız’la yer alan Neo Lokal’in kurucu ortağı şef Maksut Aşkar, ‘Kök Köken Toprak Konferansı’nın kurucusu Sabiha Apaydın ve Fernkolektif’in kurucusu Gözdem Gürbüzatik sunumlarını yer alacak.
 
Yemek dünyasındaki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken, “Cheffes” kitabının yazarı, fotoğrafçı ve yönetmen Vérane Frédiani ve İngiltere’nin en saygın isimlerinden, yemek kitabı yazarı ve Spring restoranın şefi Skye Gyngell ile de yemek kültürü araştırmacısı Gamze İneceli sohbet edecek.image
 
Eski Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı, Stratejik Danışman Ayşin Işıkgece, şef Ömür Akkor, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Seraf Restoran şefi Sinem Özler, Osman Sezener ve Barilla Genel Müdürü Murat Koç, Hürriyet Gazetesi Yazarı Müge Akgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Gıdanın Geleceği; Değişim İçin İşbirliği’ başlıklı panelin konukları olacak.
 
Workshop’larda ise Eataly Genel Şefi Claudio Chinali, Hodan’ın kurucu şefi ve İGA Tru Danışman şefi Çiğdem Seferoğlu, Murat Deniz Temel ile Mey Koray Özcan, Teruar Urla’nın kurcu şefi Osman Serdaroğlu ve Serhat Doğramacı yeme-içme severlerle olacak. 
 
Od Urla, Seraf, Seçkin Et, Mezra Yalıkavak, Mitu, Karaf, Sento By Nuup, Zai, Ragyu Kasap, Barilla, Hus, Sevilen, Yedi Bilgeler, Hus Wine, Lucien Arkas Bağları, Pepsi, Carlsberg, Alliance, Karaf, Feyz Çiftliği Gurme, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Dostlar Boyoz Fırını gibi 40’ya yakın yiyecek ve içecek markası tadım yaptıracak mekanlar arasında yer alacak.
 
Tüm gün boyunca İstanbul ve İzmir’in ünlü restoranları ve üreticilerinin birbirinden lezzetli ürünlerini paylaşacağı festival birbirinden ünlü marka olmuş mekanlarıyla tam bir gastronomik şölen vadediyor. 6. İzmir GastroFest ile ilgili tüm bilgilere izmirgastrofest.com.tr web adresinden ve izmirgastrofest instagram hesabından ulaşabilirler.image
 
KATILIMCI MARKALAR VE MEKANLAR
 
HYATT REGENCY İZMİR
 
ORTAYA ALAÇATI 
 
ALLIANCE 
 
MEZRA YALIKAVAK 
 
MİTU / ALAVYA 
 
KARAF 
 
OD URLA 
 
ASLANBOĞA KOKOREÇ
 
FOODPORT
 
NUUP PATISERI 
 
SENTO BY NUUP 
 
SERAF  
 
DEDEMİN BAHÇESİ 
 
FEYZ ÇİFTLİĞİ 
 
SEFERİHİSAR HANIMELI KOOPERATIF
 
ZAI BODRUM 
 
DOSTLAR BOYOZ FIRINI
 
RAGYU 
 
SEÇKİN ET
 
BREADLAB
 
BARILLA
 
KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ 
 
CARTEL 
 
MAYART CAFE WORKS 
 
LAZIKA ÇAY  
 
HUS WINES 
 
LUCIEN ARKAS
 
SEVİLEN 
 
ASMADAN 
 
YEDİBİLGELER 
 
PEJA İÇECEK 
 
PEPSI
 
CARLSBERG
 
KAVLAK 
 
ABALIOĞLU 
 
KRİSTAL YAĞ 
 
LEANDRA
 
SKAL 
 
İZMİR TİCARET ODASI
 
Taylan Berk Erturan

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR