Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP İZMİR ADAYINI NETLEŞTİRDİ
CHP İZMİR ADAYINI NETLEŞTİRDİ
CHP’nin 3,5 saat süren MYK toplantısı sona erdi. İzmir ve ilçelerinin adaylarını PM’ye sunmak üzere toplanan MYK, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismini İzmir Büyükşehir adayı olarak Parti Meclisi’nin onayına sunmayı kararlaştırdı.
29 Ocak 2024, 21:48
 
CHP’de, “İzmir gündemi” ile toplanan Parti Meclisi toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında saat 20.02’de başlayan toplantı yaklaşık üç saat sürdü. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu. Tugay’ın adaylığının bizzat CHP Lideri Özgür Özel tarafından talep edildiği bildirildi. 
 
Edinilen bilgiye göre, son ana kadar potada olmayan Tugay, “Genel merkezde hiçbir taraftan yana olmaması, ortada durması” nedeniyle öne çıktı. Anket sonuçlarından da iyi çıktığı belirtilen Tugay’ın, “Dengeler gözetilerek” belirlendiği kaydedildi. Parti kaynakları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın, “İzmir’e yönelik herhangi bir talebi” olmadığını savunarak Buğra Gökçe isminin dayatıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.
 
KARŞIYAKA’YA KADIN ADAY
CHP Parti Meclisi, İzmir’de çok sayıda ilçenin adaylarını da belirledi. İsmi büyükşehir için geçen Sengel, Efes Selçuk Belediyesi için yeniden aday gösterildi. CHP’nin Karşıyaka adayı ise 2018’de İYİ Parti’den Milletvekili Adayı olan Behice Yıldız İşçimenler Ünsal olduğu bildirildi.
 
ÖZGÜR ÖZEL: DEĞİŞİM NEREDE DİYENLER İZMİR'E BAKSIN
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi toplantısı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" dedi.
 
CHP'nin yerel seçimde İzmir adayı olan Cemil Tugay sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.Tugay'ın paylaşımı şu şekilde:
 
"Değerli İzmirliler,
Gözbebeğimiz İzmir’in daha parlak bir geleceğe sahip olması için yola çıkıyoruz. Bugün buradan tüm İzmirlilere, İzmir’de yaşayan herkes için, hiç durmadan çalışacağımızın sözünü vermek istiyorum. Sorunlara kalıcı çözümler üretecek, İzmir’i geleceğe taşıyacak ve çok çalışacağız.
 
Gururluyuz, heyecanlıyız ve hazırız. Şimdi hep birlikte, İzmir için daha ileriye!
Bu süreçte desteklerini ve güvenlerini esirgemeyen Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, değerli Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, saygıdeğer milletvekillerimize, parti üyelerimize ve tüm İzmirli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."
 
İLÇE ADAYLARI
Parti Konak’ta Nilüfer Çınarlı Mutlu’yu, Buca’da ise Görkem Duman’ı aday gösterdi. İzmir ilçeleri listesinde yer alan ve isimleri kesinleşen diğer adaylar ise şöyle sıralandı:
 
Aliağa: Çağatay Güç 
 
Beydağ: Şakir Başaran – Beydağ
 
Çiğli: Uygar Yıldırım
 
Foça: Saniye Bora Fıçı
 
Karabağlar: Emine Helil İnay Kınay
 
Karaburun: Nurşen Balcı
 
Kemalpaşa: Mehmet Türkmen
 
Menderes: İlkay Çiçek
 
Menemen: Deniz Karakurt
 
Balçova: Onur Yiğit 
 
Bayraklı: İrfan Önal
 
Bayındır: Davut Akarsu 
 
Bornova: Ömer Eşki
 
Dikili: Adil Kırgöz
 
Gaziemir: Ünal Işık
 
Güzelbahçe: Mustafa Günay
 
Kınık: Sema Bodur
 
Seferihisar: İsmail Yetişkin
 
Narlıdere: Erman Uzun
 
Ödemiş: Mustafa Turan 
 
Urla: Selçuk Balkan
 
Bergama: Tanju Çelik

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR