Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUĞLA VE İLÇELERİNDE CHP FIRTINASI
MUĞLA VE İLÇELERİNDE CHP FIRTINASI
Muğla'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına göre , Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 11 ilçe belediyesini kazanan CHP coşkusu tüm Ege''ye ulaştı.
1 Nisan 2024, 16:36
 
Muğla'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP adayı Ahmet Aras seçildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçilen CHP'li Ahmet Aras, "Arkamızda 100 yıllık güç, birikim, 100 yıllık deneyim var. Yanımızda da umut, sevgi ve emek var. Önümüzde yalansız, talansız, yağmasız yarınlar var. Bu zafer hepimizindir. Bu zafer tüm Muğla'mızın ortak çabasının ve emeğinin neticesidir" dedi.
 
Ahmet Aras ve Gonca Köksal, zafer konuşmasını dün gece Menteşe'de Kurşunlu Meydanı'nda yaptılar.image
 
31 Mart yerel seçiminin resmi olmayan sonuçlara göre Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı yüzde 55,34 oyla CHP'nin adayı Ahmet Aras seçilirken , merkez ilçe Menteşe Belediyesi'nin yeni başkanı ise yüzde 52,32 oyla CHP adayı Gonca Köksal seçildi. 
 
      image
 
"BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK"
Ahmet Aras, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:" Ula'mızı, Yatağan'ımızı, Ortaca'mızı, Köyceğiz'imizi, Dalaman'ımızı geri aldık. Kavaklıdere'miz de Seydikemer'imiz de bizim. Hepsini çok seviyoruz. Arkamızda 100 yıllık güç, birikim, 100 yıllık deneyim var. Yanımızda da umut, sevgi ve emek var. Önümüzde yalansız, talansız, yağmasız yarınlar var. Bu zafer hepimizindir. Bu zafer tüm Muğla'mızın ortak çabasının ve emeğinin neticesidir. 1 Nisan günü tüm Muğla bambaşka bir güne uyanacak. Bize oy veren, vermeyen tüm yurttaşlarımızı sevgiyle kucaklayacağız ve dünya kenti Muğla'yı hep birlikte inşa edeceğiz. Hiç kimseyi arkada bırakmayacağız. Bu seçimin kaybedeni yok. Ayrılık yok, gayrılık yok. Bu seçimi kazanan belediye başkan adaylarımız değil, bu seçimi tüm Muğla kazandı. Yola çıktığımızda Türkiye de bir karamsarlık vardı. 'Sandığa bile gitmem' diyen vatandaşlarımız kardeşlerimiz vardı. Umutlar kısmen de olsa tükenmişti. Bu şartlar altında çıktığımız bu yolda Türkiye'de değişim kazandı. Sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar kazandı. Herkes Muğla ittifakında, Türkiye ittifakında bir araya geldi. Bugün tüm Muğlalılar ve Türk halkımız, bizden çaldıkları geleceğimizin hesabı soralım diye mührü bastı. Bize borçlu oldukları ne varsa alalım diye mührü bastı."
             image
 
     "MUĞLA'MIZIN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDUM"
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal is, "Çok değerli yoldaşlarım demek istiyorum çünkü bu yola çıkarken bu hayali ben sizlerle birlikte kurdum. Sizin gücünüz ve desteğinizle başkan adayı oldum ve yine sizin gücünüz ve desteğinizle Muğla'mızın ilk kadın belediye başkanı oldum. İyilikten korktular, aydınlıktan korktular. Aradılar ne yapabiliriz ne bulabiliriz diye. Hiçbir şey bulamadılar uydurdular. Hiçbir işe yaramadı. Biz hep dik durduk. Asar Dağımız da o Türk bayrağı dimdik dalgalandığı sürece bizim birliğimizi, dirliğimizi, gücümüzü, neşemizi, coşkumuzu kimse elimizden alamaz ve kimse alamadı. 'Bu memleketteki 50 yıllık iktidar son bulacak' dediler. Biz 50 yıllık iktidarımızı bırakır mıyız? Asla" diye konuştu.
 
            image
Muğla'da ilçe belediye başkanlıklarından 11'i CHP ,2'si AK Parti'nin oldu.
 
Milas'ta Fevzi Topuz ,Menteşe'de Gonca Köksal, Bodrum'da Tamer Mandalinci, Ula'da Mehmet Caner, Köyceğiz'de Ali Erdoğan, Ortaca'da Evren Tezcan, Dalaman'da Sezer Durmuş, Fethiye'de Alim Karaca, Yatağan'da Mesut Günay, Marmaris'te Acar Ünlü ve Datça'da Aytaç Kurt seçimin CHP adına kazanan belediye başkanları oldular. 
Muğla  Kavaklıdere'de AK Parti'li Mehmet Demir, Seydikemer'de AK Parti'li Önder Akdenizli seçimi kazandı.image
 
31 Mart seçimlerinde oy sayımı gece saatlerine kadar sürdü.
Resmi olmayan rakamlara göre Bodrum'da Tamer Mandalinci yüzde 57,96 oy oranı ile, Dalaman'da Sezer Durmuş yüzde 57,07 ile, Datça'da Aytaç Kurt yüzde 45,39 oy oranı ile, Fethiye'de Alim Karaca yüzde 46,54 oy oranı ile, Köyceğiz'de Ali Erdoğan yüzde 59,17 oy oranı ile, Marmaris'te Acar Ünlü yüzde 45,55 oy oranı ile, Menteşe'de Gonca Köksal yüzde 54,10 oy oranı ile, Milas'ta Fevzi Topuz yüzde 50,47 oy oranıyla, Ortaca'da Evren Tezcan yüzde 45,41 oy oranı ile, Ula'da Mehmet Caner yüzde 56,28 oy oranı ile, Yatağan'da da Mesut Günay yüzde 49,15 oy oranıyla CHP'yi birinci parti yaptı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR