Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESKİŞEHİR'DE AYŞE ÜNLÜCE KAZANDI
ESKİŞEHİR'DE AYŞE ÜNLÜCE KAZANDI
Eskişehir’de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'li Ayşe Ünlüce Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
1 Nisan 2024, 19:15
 
Eskişehir'de 25 yıllık belediye başkanlığı dönemi biten ve yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in yerine aday gösterilen Ayşe Ünlüce, kentin ilk kadın başkanı oldu.
 
Yılmaz Büyükerşen gitti Ayşe Ünlüce geldi 
Yılmaz Büyükerşen, 1999, 2004, 2009, 2014 ve 2019 seçimlerinden zaferle çıkarak üst üste 25 yıl Eskişehir'de belediye başkanlığı yaptıktan sonra bayrağı 31 Mart 2024 as seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen efsane başkan olarak anılan Büyükerşen yerine seçim sürecine kadar belediyenin genel sekterlik görevini yapan Ayşe Ünlüce, CHP yönetimi tarafından aday gösterilmişti.
 
Sandıkların yarısından fazlası açıldığında Ünlüce, sosyal medyadan, "Kıymetli Eskişehirliler, sizlere güzel bir haberim var; kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz" paylaşımı ile kazanma yolunda olduklarını duyurdu.image
 
İLK KADIN BAŞKAN OLDU
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre 275 bin 496 oy ile yüzde 51 oranını yakalayan Ayşe Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı oldu.
 
Yılmaz Büyükerşen'in bir önceki seçim aldığı oyun üzerine çıkan Ünlüce, en yakın rakibi AK Parti'li Nebi Hatipoğlu'na 71 bin oy fark attı. Hatipoğlu, 204 bin 398 ile yüzde 37,85'te kaldı. Geçen yerel seçimlere göre parti oyu yaklaşık 8 puan düştü. Hatipoğlu sosyal medyadan rakibi Ayşe Ünlüce'yi tebrik etti. Ayşe Ünlüce, aynı zamanda kuruluşundan bu yana Hacı Nafız Hüseyin Efendi ile başlayan ve Yılmaz Büyükerşen sona eren 32 erkek başkanın yönettiği kentte ilk kadın belediye başkanı olma özelliğini elde etti.
 
MERKEZ İLÇELERDE CHP'Lİ ADAYLAR KAZANDI
Resmi olmayan sonuçlara göre Eskişehir'in merkez ilçeleri olan Tepebaşı ve Odunpazarı'nda CHP'li adaylar seçimi kazandı. Tepebaşı ilçesinde Ahmet Ataç aralıklarla 5'inci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Odunpazarı ilçesinde ise Kazım Kurt üçüncü kez başkan seçildi. CHP, büyükşehir ve 2 merkez ilçe dışında Seyitgazi ilçesinde Uğur Tepe, Alpu da Gürbüz Güller, Beylikova ilçesinde Hakan Karabacak, Mahmudiye de İshak Gündoğan, Sivrihisar ilçesinde 130 oy farkla Habil Dökmeci CHP'nin kazanan adayları oldu. AK Parti'li Serhat Hamamcı İnönü ilçesinde, Zeynep Güneş Mihalgazi ilçesinde Ahmet Dönmez ise Sarıcakaya ilçesinde belediye başkanlığını kazandı. Mihalıççık ilçesinde DSP'li aday Haydar Çorum, Günyüzü ilçesinde ise BBP adayı Hidayet Özmen belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR