Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'' EMEKLİYİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER ''
'' EMEKLİYİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER ''
CHP lideri Özgür Özel, parti genel merkezinde emeklilerle buluştu. "Emekli sizden hesap soracak, 31 Mart hesap günü" diyen Özel "Emeklinin sesini duymazlarsa hep beraber çok yakında meydanlarda olacağız. Emeğimize, emeklilerimize sahip çıkacağız" ifadesini kullandı.
19 Ocak 2024, 12:31
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen emekli buluşması programına katıldı. Emekli vatandaşların sorunlarını dinleyen Özel, gündemini sadece emeklilere ayırdı. Erdoğan'a "Emeklinin sesini duy, yoksa emeklinin sesini sana duyurmasını biliriz" diyen Özel, şu mesajları verdi:
 
"ALTININ HESABINI VERECEKSİNİZ"
* Bizim memleket altın hesabını yapar ve sever. Çünkü paradan 6 sıfır atıldı. Milyon diyorduk, TL oldu. Milyarlar bin oldu, hesaplar karıştı. Bakın çok basit bir hesap yapacağız bütün Türkiye’nin gözünün önünde. 2002’de 228 milyonken emekli maaşı, en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıyken, o maaşı çekip sarrafa gittiğinizde 8 çeyrek altın alıyordunuz. Bugün gelecek ayın ilan edilen 10 liralık en düşük emekli maaşıyla 2,5 tane altın alabiliyorsunuz, 5,5 çeyrek altın her ay Adalet ve Kalkınma Partisi eliyle emeklinin evinden çalınıyor, başka birilerinin cebine konuyor.
 
* 8 çeyrek altından 2,5 çeyrek altına gelinen noktadayız. Bunu bütün emekliler adına, bütün memleketimize, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, MHP’ye oy veren herkese şikayet ediyoruz. Siz oyu veriyorsunuz, onlar cebinizden her ay 5,5 çeyrek altını alıp zenginlere veriyorlar. Hesap ortada. Bunun hesabını emekliye vereceksiniz, bunun hesabını emekli sizden soracak. 31 Mart hesap günü olacak, bu hesap sorulacak.
 
* 7500 TL'leri 10 bin yaptı ya... O gece dedi ki "Bunun bize yükü 200 milyar TL." KKM'ye (Kur Korumalı Mevduat) verilen para 800 milyar TL, tam dört katı. Emekliye verdiğini 4 katını KKM'ye veriyor. 
image
"YENİ EMEKLİNİN MAAŞINI ESKİ EMEKLİ ÖDÜYOR"
* Emekliye ayrılan kaynak azaldı, yeni emeklinin maaşını eski emekliye ödetiyorlar. 2002'de en düşük maaşı alanlar emeklileri az bir kısmıyken şimdi bu ortalama ücret oldu. 
 
* En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. 17 bin TL'ye derhal çıkmalı. Dul ve yetim maaşında da bu olmalı. Maaşlardan kesintiler kaldırılmalı.
 
"MEYDANLARDA OLACAĞIZ"
* Emeklinin sesini duymazlarsa hep beraber çok yakında meydanlarda olacağız. Emeğimize, emeklilerimize sahip çıkacağız. 
 
* Erdoğan, yalanı-iftirayı bırak, şu emeklinin gözünün içine bak. 10 bin TL ile kira mı, elektrik mi ödeyecek, pazara mı gidecek, karnını nasıl doyuracak?
 
"HEP UNUTULUP İHMAL EDİLDİNİZ"
* Emeğimize, ekmeğimize, emeklilerimize sahip çıkacağız. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Hakaret etmeyi bırak. Yalan atmayı bırak. İftirayı bırak. Şu emeklinin dön gözünün içine bak. 10 bin lira maaşla bu memlekette kira mı ödeyecek, doğalgaz mı ödeyecek, elektrik mi, su mu ödeyecek? Gidip de pazara mı çıkacak, erzak mı alacak, çorbayı nasıl kaynatacak, karnını nasıl doyuracak, bundan sonra hayatını nasıl geçindirecek? Ben buradan emeklilere şunu söylüyorum. Bugüne kadar hep ezildiniz. Hep unutuldunuz, ihmal edildiniz. Hep bir mesele vardı, sizin sorununuzdan önemliydi. Bundan sonra sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok.
 
"ASIL BEKA SORUNU BU"
- Bunu kabul etmiyoruz. Çıkıyor emeklinin karşısına, biliyorum diyor, bilmeni ve kabul etmeni istiyor. Açsın, yoksulsun, sıkıntın büyük ama tehlike de büyük. Ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler, bayrağı indirecekler oyu bana ver. Kardeşim bu memlekette bugüne kadar bu vatan bölünmediyse, bu bayrak inmediyse, bu ezan dinmediyse senin hamasetin yüzünden değil bu emekliler sayesinde inmedi. 5 vakit ezanı okuyan müezzin emekli değil mi? Namazı kıldıran imam emekli değil mi? Hudut boyunda bayrağı dalgalandıran asker, uzman çavuş emekli değil mi? 
 
- Bunlar, bu vatan emeklileridir. Eğer sen emekline bir gelecek sunmazsan çalışanın da geleceğinden ümidi olmaz, kaygısı olur. Türkiye’ye sesleniyoruz, emeklilerin sorunu bu ülkenin gerçek beka sorunudur. Hepimiz bir gün emekli olacağız ve emeklilerini açlığa, sefalete, yokluğa terk eden, pazara çıkamaz hale getiren, alışverişte ‘Alışveriş torbasının yarısını kasada bıraktım’ dedirten, bir gelecek düşünen herkes için bu ülkenin emeklilik sorunu beka sorunudur.
 
- Bundan sonra emekliler sorunlarına sahip çıkacaklar. Bundan sonra Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz, yoksa biz emeklilerin sesini sana duyurmasını biliriz. Emekliler, emeklerine, geleceklerine sahip çıkacaklar mı? Çıkacak mısınız? Bu haksızlığa karşı hakkınızı arayacak mısınız? Hep beraber olacağız, kalkın ayağa alın hakkınızı. Tayyip Erdoğan emekliler bundan sonra susmayacak. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz. Size inanıyor, güveniyoruz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR