Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NİHAL CANDAN'A ANOREKSİYA TAHLİYESİ
NİHAL CANDAN'A ANOREKSİYA TAHLİYESİ
Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar düşmesi sonrası hakkında cezaevinde yaşamını sürdüremez kararı verildi.
26 Nisan 2024, 19:48
 
Sosyal medya fenomenleri Bahar-Nihal Candan dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanmıştı. Nihal Candan, cezaevinde 'anoreksiya'ya (yemek yememe hastalığı) yakalanarak 37 kiloya kadar düştü. Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Nihal Candan'ın, cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporunun ardından cezaevinden tahliyeedildi. Kararın ardından anne Umut Candan, "Çok mutluyum, evimize güneş doğdu" dedi.
 
Geçen yıl sosyal medya fenomenlerine yönelik düzenlenen dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonlarına Nihal ve Bahar Candan kardeşler de dahil olmuştu.
 
Ucuz araç vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran çeteyle hareket ettikleri saptanan Candan kardeşler, gözaltına alınıp tutuklandı.Aylardır tutuklu bulunan Candan kardeşlerle ilgili geçtiğimiz gün yeni bir gelişme yaşandı.image
 
Cezaevinde yemek yememeye başladı: 37 kiloya kadar düştü
Hapishane koşullarına alışamadıkları iddia edilen Candan kardeşlerden Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladı.
 
Posta’nın aktardığına göre; bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan’a ‘anoreksiya nevroza’ adı verilen hastalık teşhisi konuldu.
 
Ayrıca Nihal Candan’ın 37 kiloya kadar düştüğü ve psikolojisinin de bozuk olduğu belirtildi.
Doktorlar cezaevinde devam edemez dedi: Tahliyesine karar verildi,
 
Yaşananlar sonrası dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirdi.
 
Durumu değerlendiren mahkeme, Candan’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.
 
Nihal Candan’ın bugün tahliye edilmesini beklediklerini belirten Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, “Beklediğimiz bir karardı. Tedavisine hastane ortamında devam edilecek.”dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR