Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
ÇÖMEZ'İN TEMİNATSIZ 700 MİLYON KREDİ İDDİASI
19 Kasım 2023, 11:35
 
Suç örgütü lideri olduğu iddiası ile tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan’a bir kamu bankası olan Halk Bank tarafından 700 milyon liralık kredi kullandırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.
 
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan’a bir kamu bankası tarafından 700 milyon lira kredi verildiği iddia etti. 
 
Kredinin arkasındaki ismin Halk Bank Ankara 1. Bölge Koordnatörü Abdullah Kubilay Özdöl olduğu ve açığa alındığı iddia edildi.
Turan Çömez ,iddialarının ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandığını belirterek iddiaların odağındaki bankanın Halk Bank olduğunu ve Ankara bölge koordinatörü Kubilay Öndöl'ün görevden alındığını öne sürdü. 
 
Halk Bankası'nda iddaları doğrulayacak bir gelişme yaşandı. 
İYİ Part Balıkesir Mlletvekili Dr. Turhan Çömez'in iddiasından sonra ,gazeteci Erk Acarer, bankanın Ankara 1. Bölge Koordnatörü Kubilay Özdöl'ün açığa alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.
 
Kim bu Kubilay Özdöl ? Araştırdığımızda ilginç detay ortaya çıktı
Kamu bankasından 700 milyon liralık teminatsız kredi kullandırıldığı öğrenilen ve halen cezaevinde bulunan Ankara'nın suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın adamları Serdar Sertdemir ve Koray Özdöl tarafından,Muhammet Sağ adlı işadamı kaçırılmıştı.
 
Usta gazeteci Uğur Dündar bu olayı '' KORKU FİLİMİNDEN BETER '' makalesinde tüm ayrıntısıyla yazmıştı.
 
image
 
Yazıda, Ayhan Bora Kaplan çetesi tarafından Muhammet Sağ'ın kafasına silah dayatılarak birden fazla çek imzalatılmış ,işkence yapılmıştı. Ankara polisine şikayet etmesine rağmen polis işlem yapmamış ve işadamı Sağ'ın en sonunda yurtdışına iltica başvurusunda bulunduğunu,Koray Özdöl'ün ise yurtdışına kaçtığı anlatılıyordu.
 
Halk Bank Ankara 1. Bölge Koordnatörü Abdullah Kubilay Özdöl'ün Ayhan Bora Kaplan'ın adamı Koray Özdöl'ün kardeşi olduğu ortaya çıktı...
Koray Özdöl , Ayhan Bora Kaplan’ın finans işlerine bakan adamıydı ve  aynı zamanda Muhammet Sağ'ın kafasına silah dayayan kişiydi.
 
Bugün ortaya çıkan şok gerçek,halen kaçak olan Koray Özdöl'ün görevden alınan Halk Bank Ankara 1. Bölge Koordinatörü Kubilay Özdöl ile kardeş oldukları yönünde.
 
Koray Özdöl'ün adı Ayhan Bora Kaplan’a yönelik yürütülen suç örgütü soruşturmasında ortaya çıkmıştı.
Antalyalı iş insanı Muhammed Sağ’ın kısa süre önce kamuoyuna yansıyan açıklamalarında, ortağı olduğu Elmacı Market’in satışı sırasında kendisinin dolandırılmak istendiğini, Serdar Sertçelik ve ortağı Koray Özdöl tarafından başına silah dayandığını öne sürdü.
Sonrasında 2021’de Antalya’da polise yaptığı başvurunun kabul edilmediğini iddia eden Muhammed Sağ , Kaçırma,gasp,yaralama olaylarından dolayı suç duyurusunda bulunduğu fakat 2021'deki şikayetinin Ankara Emniyeti tarafından işleme bile alınmadığı iddia edilmişti. Sağ, devreye Ayhan Bora Kaplan’ın girdiğini ve kendisinin de can güvenliği için yurtdışına çıktığını ifade etmişti.
 
Koray Özdöl de Finans Bank’ın müdürüyken işini bıraktığı ve Ayhan Bora Kaplan örgütünün finans muhasebe işlerini yönettiği iddia ediliyordu.
İçişleri Bakanlığının talebi ile  görevden alınan Halk Bank’ın Ankara bölge koordinatörü Kubilay Özdöl'ün Ayhan Bora Kaplan'a teminatsız kredi iddiası ile 700 milyon lira verilme olayı ile  sorumluluğu  olduğu iddia edilirken ,örgüt mensubu Koray Özdöl ile kardeş olması olaya yeni bir boyut kazandırmış durumda.
      image
 
Ayhan Bora Kaplan,Serdar Sertdemir tutuklanıp cezavinde yatarken,Koray Özdöl'ün yurtdışına kaçtığı öğrenildi.
 
Günün soruları
-Turan Çömez'in Ayhan Bora Kaplan'a teminatsız Halk Bank tarafından 700 milyon liralık kredi kullandırıldı iddiaları doğru mu?
-Bu kredinin verilmesinde Abdullah Kubilay Özdöl'ün görevi suistimali var mı ?
-Dubai'de olduğu iddia edilen kardeşi Koray Özdöl bu kredi sürecinde kendisine baskı yaptı mı ?
 
image
 
Mutlu Demirdelen
 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR