Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FBI TÜRK DOLANDIRICININ PEŞİNDE
FBI TÜRK DOLANDIRICININ PEŞİNDE
ABD’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen 300 civarında Türk yatırımcı, Baltimore bölgesindeki Türk emlakçı Cengiz Bayırli tarafından dolandırıldığını iddia ettiler. Yaklaşık 300 kişiden 45 milyon dolar para topladığı iddia edilirken olay FBI radarına girdi.
18 Şubat 2024, 22:12
 
ABD'den kira garantili ev alarak yatırım yapmayı planlayan Türkler, bir başka Türk tarafından dolandırıldığını iddia etti. Dolandırılanlar arasında çok sayıda Türk pilot olduğu belirtilirken ABD medyası dolandırıcılık konusuna geniş yer ayırdı.
image
 
OLAY FBI TARAFINDAN ARAŞTIRILIYOR
 
Aralarında pilotların da olduğu 300'e yakın Türk vatandaşı da, Cengiz Bayırlı'ya inandı ve paraları verdi. Kısa sürede 45 milyon dolar toplayan Cengiz Bayırlı, ilk etapta 1000'den fazla Baltimore evini pazarladı.
 
Mağdurların önemli bölümü THY pilotu.
Daha sonra Florida'da evler satmaya başlayan Bayırlı'nın kurduğu dolandırıcılık sistemi geçen yıl Ağustos ayında çöktü. ABD'de iflas başvurusu yapan Türk emlakçı, müşterilerinin de telefonuna çıkmadı.
 
Bir Türk pilot Baltimore'daki yatırım amaçlı gayrimenkulünü ziyaret etti.Bulduğu şey karşısında şok oldu.
Ev değil bir ahırın sahibi olduğunu görünce dolandırıldığını anladı. Türkiye'de mühendis olan Alper Çankaya, Kasım ayında Gilmor Homes'un bitişiğinde 132 bin dolara bir ev satın aldı. Çankaya, "Dolandırıldım. Kendime güvenimi kaybettim. Neden oraya gidip kontrol etmedim?" dedi.image
 
34 yaşındaki Türk pilot Baltimore basınına yaptığı açıklamada, eski bir ev alarak tadilat sonrası kiraya verme düşüncesi sonrası yaşadıklarını anlattı.
2021 yılı Haziran ayında 100 bin dolar civarında para ödeyerek  Cengiz Bayırlı’ya ait Property Invest USA yatırım firması aracılığı ile ev alan pilot, hiç görmediği evinin tadilat sonrası kiraya verildiğini sanıyordu.Ancak bir başka evin fotoğraflarını müşterilerine göndererek bir süre kira adı altında yatırımcılara para gönderen Cengiz Bayırlı aynı metodu başka pilotlara da uygulayarak bu şekilde piyasadan yaklaşık 45 milyon dolar para topladı.
 
45 milyon dolar para topladı.
Türk pilota 100 bin dolara satın aldığı evi aslında 53 bin dolara satın alan ancak pilottan 100 bin dolar alan Bayırlı bir kaç ay kira ödedikten sonra ortadan kayboldu.
 
Pilot telefon ve mesajlarina cevap alamayinca görev üzerine geldiği Washington'daki bir aktarma sırasında Baltimore'a gitmeye ve Haziran 2021'de satın aldığından beri ilk kez mülke bir göz atmaya karar verdi.
 
Pilot kendisi için satın alınan eve geldiğinde gördüğü manzara karşısında adeta şoka uğradı. 
Tadilat edilerek yepyeni bir görünüme kavuştuğunu düşündüğü evin yıllar önce terk edildiğini ve harabe bir durumda olduğunu gören pilot, büyük şaşkınlık yaşadı.
Aynı metodla 300 kişiyi dolandırdığı öne sürülen Cengiz Bayırlı’nin CNN Türk televizyon programlarına konuk olarak, “ABD’de gayrimenkul satın alırken nelere dikkat edilmeli” başlığıyla röportaj verdiği de ortaya çıktı.
 
Baltimore Banner haberine göre Bayırlı Salı günü The Baltimore Banner'ın mesajına yanıt verdi ve işletmesinin kapandığını yalanladı. "Geçmişten gelen pek çok COVID meselesiyle uğraşıyoruz. Tüm yatırımcılar ve şirketimiz için muazzam bir yük vardı ve bu konular üzerinde çalışıyoruz ve nasıl ilerleyeceğimizi değiştirmemiz gerekecek," dedi.
 
FBI DEVREYE GİRDİ
Şimdi FBI devrede. Bayırlı'nın dolandırıcılığı nasıl yaptığını ve olası para kaçırma işlemlerinin yakında ortaya çıkacağı belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR