Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMNİYETTEN YÜZÜK TAŞI ARAZİ
EMNİYETTEN YÜZÜK TAŞI ARAZİ
Bazı il ve ilçelerdeki 7 polis meslek yüksekokulunu kapatma kararı alan Emniyet Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu'daki binaları kendi öz kaynakları ile yenilemek için İstanbul'daki en gözde mekânını satışa çıkardı.
10 Temmuz 2012, 22:41

 

Bazı il ve ilçelerdeki 7 polis meslek yüksekokulunu kapatma kararı alan Emniyet Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu'daki binaları kendi öz kaynakları ile yenilemek için İstanbul'daki en gözde mekânını satışa çıkardı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki araziden 500 milyon liranın üzerinde bir gelir gelmesi planlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Doğu ve Güney-doğu'daki binalarını kendi öz kaynakları ile yenileme kararı aldı. Bu kapsamda öncelikli olarak İstanbul, Ankara ve farklı şehirlerdeki değerli araziler, ihale usulüyle satışa çıkarılacak. Buradan gelen paralar, hem yeni binaların inşasında kullanılacak hem de bazı emniyet binalarının yenilenmesi sağlanacak. Edinilen bilgilere göre; emniyetin öncelikli olarak İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu'nun arazisini satışa çıkaracağı belirtiliyor.

Şehrin en gözde mekânları arasında gösterilen araziye, 500 milyon liranın üzerinde bir rakam teklif edildiği dile getiriliyor. Bu rakama Emniyet'in de sıcak baktığı ifade ediliyor. Ayrıca bu arazinin satışının gerçekleşmesi halinde buradan gelen kaynakla, İstanbul'un Avrupa yakasına 2 bin kişilik modern bir polis meslek yüksekokulu (PMYO) inşa edilecek. Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, Sarıyer'in Gümüşdere köyü sınırlarında Karadeniz sahil kıyısında bulunmakta. Eğitim Merkezi, Sarıyer'e 17 km, Taksim'e de 45 km mesafede. 11 bloktan oluşan okulun 45 bin 149 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 400 bin metrekare alanı mevcut. Okulda, 3 blok halinde 29 derslik bulunmakta. Buradan artan parayla da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı il ve ilçelerin emniyet binaları yeniden inşa edilecek.

Yeni binaya ihtiyaç duymayan merkezlerde ise güçlendirme çalışmaları yapılacak. Emniyet binaları yapılacak şehirler arasında Şırnak, Siirt, Hakkari ve Van gibi merkezler bulunuyor. Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde bulunan 7 adet PMYO'yu kapatma kararı aldı. Gerekçe olarak da hem bu okullarda ders verecek öğretim görevlisi eksikliğini hem de PMYO'ların standartların altında kalmasını gösterdi.

Edinilen bilgilere göre; Emniyet'in kullanmadığı 7 bina önümüzdeki günlerde protokol karşılığında Adalet Bakanlığı'na devredilecek. Adalet Bakanlığı da bunun karşılığında Emniyet'e 500 ila bin kişi kapasiteli iki adet PMYO inşa edecek. Adalet Bakanlığı da bu binaları ya açık cezaevi olarak kullanacak ya da buralarda infaz koruma memuru yetiştirecek. İçişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre; Adalet Bakanlığı ile yapılan protokolde sona gelindi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Eğitim Daire Başkanlığı'nın demirbaş listesini hazırlamasının ardından protokol imzalanarak bütün binalar Adalet Bakanlığı'na devredilecek.

KÜÇÜK ŞEHİRLERDEKİ POLİS OKULLARI KALDIRILACAK

Ayrıca EGM, bazı şehirlere de kendi kaynaklarıyla PMYO inşa edecek. Yeni strateji gereği yeni binalar 500 ve bin kişinin altında olmayacak. Yeni polis adaylarının çevreyle sıcak bir iletişim ağı kurması için her türlü imkânlar seferber edilecek. Küçük şehirlerde bulunan PMYO'lardan memnun olmadıklarını belirten kaynaklar, buralarda özellikle öğretim görevlisi noktasında ciddi sıkıntılar çektiklerine dikkat çekiyor. Bundan dolayı öğrencilere yeterli düzeyde eğitim veremediklerini aktaran uzmanlar, bunun önüne geçilmesi için de yeni merkezleri, üniversitesi bulunan ya da ulaşım sorun olmayan şehirlere kaydırma kararı aldıklarını dile getirdi. Bayram Kaya

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR