Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇEVRE BAKANINDAN MÜTEAHHİT UYARISI
ÇEVRE BAKANINDAN  MÜTEAHHİT UYARISI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vatandaşlara,   resmi makamlar  hariç riskli alan belirlemede   kendilerine yetki verildiğini iddia eden müteahhit ve firma sahiplerine inanmamalarını istedi.
20 Temmuz 2012, 13:42
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özellikle İstanbul ve İzmir’de rant peşinde koşan müteahhit ve firma sahiplerine karşı vatandaşları uyardı. image

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vatandaşlara,   resmi makamlar  hariç riskli alan belirlemede   kendilerine yetki verildiğini iddia eden müteahhit ve firma sahiplerine inanmamalarını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son günlerde İstanbul, İzmir gibi şehirlerde, bazı müteahhit ve firma sahipleri hakkında  vatandaşlarından  yoğun şikayet geldiğini belirtti. Riskli alan belirlemede bakanlıkça, ilgili belediyelerce  yetkilendirildiğini iddia eden ve  bu alandaki vatandaşların  3’te 2’si ile anlaştıklarını, geri kalanları  da  anlaşmaya zorlayan bu kişilere karşı bakanlık, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Söylentiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, vatandaşın hakkını kimseye yedirtmeyiz diyerek tepki gösterdi. Bayraktar resmi makamlar hariç başka kişilere riskli alan belirlemede   herhangi bir yetki verilmediğini belirterek, “Kanunu yanlış anlatarak vatandaşlara korku salan, rant peşinde koşan müteahhit ve firma sahipleri hakkında gerekli kanuni işlemler yapılacaktır” dedi.  

6306 sayılı Kanun’un 2’nci maddesine göre  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  riskli alan belirleme görevini  belediyeler, il özel idareleri, büyükşehir belediyesi ve büyükşehir ilçe belediyelerine verdi.

Şeffaf Gazete.com
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR