Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNŞAATTA SİGORTA ZORUNLULUĞU
İNŞAATTA SİGORTA ZORUNLULUĞU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'yapı denetimi' kanun taslağı, inşaat faaliyetlerine sigorta zorunluluğu getirilmesini öngörüyor.
7 Temmuz 2012, 16:39

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'yapı denetimi' kanun taslağı, inşaat faaliyetlerine sigorta zorunluluğu getirilmesini öngörüyor.

Mesleki Hizmetler Genel Müdür Vekili Bülent Ercan, hazırlanan yapı denetimi taslağıyla, müteahhide ve müteahhit olmadan yapılabilecek binalarda adına ruhsat düzenlenen yapı sahibine mali sorumluluk sigortası yaptırması zorunluluğu getirildiğini söyledi.
 
Sigortaların, Hazine Müsteşarlığı'nca belirlenen koşulları taşıyan sigorta şirketlerince yapılacağını dile getiren Ercan, bu hükümle inşaat faaliyetlerine ilişkin mali sorumluk sigortası yaptırılmasının zorunlu hale getirildiğine işaret etti.
 
 
Ercan, yapı sahibinin, proje, denetim ve yapıma ilişkin görev üstlenmemesi durumunda ise tüm sorumluluğun yapı sahibi yerine diğer ilgililerde olacağını belirtti.
 
Uygulamayla yapı sahibinin ya da yatırımcının zararlarının bir ölçüde karşılanmasının öngörüldüğünü vurgulayan Ercan, teknik müşavirlik ve laboratuvar kuruluşları, denetçi mimar ve mühendis, müellif ve müelliflik kuruluşları ile şantiye şeflerinin, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenecek koşullara uygun mesleki sorumluluk sigortası yaptırmasının da zorunlu olmasının planlandığını açıkladı.
ŞEFFAF GAZETE / EMLAK

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR