Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
2 Mayıs 2024, 14:34
 
Artan kira fiyatları, inşaat masraflarının dövize bağlı olarak hızla yükselmesi, yükselen faizlerle birlikte ev sahibi olma girişimlerinim zorlaşması ,gençlerin ülkeden gitmesi.
 
Türkiye’nin yakın gelecekteki yatırım haritası nasıl şekillenecek?
Bu soru uzun süredir gençler tarafından internette en çok aratılan, sokakta ,cafelerde hayatın her alanında çok tartışılan,konuşulan  konuların  başında geliyor.
 
Seçim sonrası beklenildiği üzere dövizin artışının ve yüksek enflasyonun maliyetlere yüzde 10 ile 15 arasında bir artış yükledi.Buna bağlı olarak konut fiyatları yükseldi. Bu da gayrimenkul ve inşaat sektöründe daha sıkıntılı günlerin geleceğini bize şimdiden gösteriyor.2024 önceki yıllar gibi olmayacağı görüşündeyim.image
 
2024 yılında ev almak her ay bir önceki aya göre daha zor olacak.
Kontrol altına alınamayan ve hiçbir şekilde geleceğe dair umut vermeyen uygulamalarla tetiklenen fahiş fiyat artışları inşaat maliyetlerinin rekor artışları yüzünden gayrimenkul sektörü büyük bir krize doğru sürükleniyor .
 
Sorunun bununla sınırlı değil. Yanlış yürütülen ekonomik politikaların sonucu olan piyasa enflasyonunun yanında maalesef bunu fırsat bilerek normalden daha pahalı fiyat belirleyen fırsatçıların sebep olduğu bir gizli enflasyon da var.
 
Eğer ilgili bakanlıklar ve gerekli denetim mekanizmaları devreye girmez ise normal enflasyon altında zaten çok zor günler geçiren gayrimenkul sektörü çok daha zor günlerle karşılaşacak ve özellikle orta kesimin küçük bir konuta dahi sahip olma ihtimali tamamen ortadan kalkacaktır.
 
Artan kira fiyatları ve inşaat maliyetlerinin yükselmesi, gayrimenkul yatırımlarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum, konut sahibi olma girişimlerini zorlaştıracak ve kira ödemek yerine ev sahibi olmayı tercih edenleri engelleyecek.
 
Türkiye’nin yakın gelecekteki yatırım haritasının belirsizliklerle dolu olduğunu söylemek mümkün. Ancak, ekonomik istikrarın sağlanması, yatırım teşviklerinin güçlendirilmesi ve teknolojik yeniliklerin maliyet avantajına dönüşmesi gibi unsurlar yatırımcılar için çekici bir hedef olabilir.Bu olabilir mi derseniz ben şu anda tünelin sonunda bir ışık görmüyorum.
 
Mutlu Demirdelen

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR