Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA'DA NAVALİ'NİN ŞOK ÖLÜMÜ GERGİNLİĞİ
RUSYA'DA NAVALİ'NİN ŞOK ÖLÜMÜ GERGİNLİĞİ
Rus muhalif Aleksey Navalni'nin ölümüne dair gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, ailesinin avukatlarına kimyasal incelemeler yapılacağı söylendi. Bu nedenle cenaze ailesine 14 gün sonra teslim edilecek.
20 Şubat 2024, 13:47
 
Rus muhalif medya kuruluşları, Aleksey Navalni’nin cansız bedeninin cezaevinden çıkarıldıktan sonra konvoy halinde morga götürüldüğü anların görüntüsünü paylaştı.
 
16 Şubat'ta yerel saatle 14.19’da tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybettiği duyurulan muhalif lider Navalni’nin kesin ölüm nedenine yönelik başlatılan soruşturma devam ediyor.
 image
 
Muhalif medya kuruluşları Navalny'nin cenazesinin Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi’ndeki cezaevinden morga götürüldüğü anlara ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre 16 Şubat’ı 17 Şubat’a bağlayan gece kamera açısına konvoy halinde önce bir polis aracı, daha sonra sedan bir araç giriyor. İki araçtan sonra içinde Navany’nin cansız bedeni olduğu iddia edilen cezaevi minibüsü geçiş yapıyor ve arkasından yine bir polis aracı ilerliyor.
 
Nobel ödüllü Rus muhalif gazeteci Dmitry Muratov’a ait olan Novaya Gazeta, Navalny’nin cansız bedeninin Labytnangi’deki cezaevinden çıkarıldıktan sonra otopsi için Salekhard kentindeki Bölge Klinik Hastanesinin morguna götürüldüğünü belirtti.
 
Ailesine teslim edilmedi
Navalni'nin ölümüne dair yapılan soruşturma kapsamında Rusya Soruşturma Komitesi, Navalny’nin avukatları ve ailesiyle iletişime geçti. Navalni’nin basın sözcüsü Kira Yarmysh sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müfettişler aileye ve avukatlara kimyasal incelemeler yapılacağını ve en az 14 gün daha cenazeyi teslim etmeyeceklerini söyledi” ifadelerini kullandı. Navalni’nin destekçileri cenazenin aileye teslim edilmesi için internetten imza kampanyası başlatırken, şu ana kadar 60 binden fazla kişinin imzası toplandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR