Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FİLİSTİN BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ
FİLİSTİN BAŞBAKANI İSTİFA ETTİ
Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifasını sunduğunu açıkladı.Filistin Devleti kurulana kadar İsrail'in yaptıklarına karşı duracağının da altını çizdi.
26 Şubat 2024, 12:03
 
Batı Şeria'daki Ramallah kentinde düzenlenen hükümet haftalık toplantısında konuşan Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye istifa ettiğini duyurdu.Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifasını sözlü olarak sunduğundan bahsetti.
 
YENİ DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNU BELİRTTİ
Iştiyye, Gazze Şeridi'nde yaşanan olaylara değinerek gelecek hükümetin yeni düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca Filistin yönetiminin bir idari araca dönüştürülmeye çalıştığına değinen Iştiyye yönetimin İsrail'in uyguladığı soykırıma karşı mücadele edeceğini de söyledi. Filistin Devleti kurulana kadar İsrail'in yaptıklarına karşı duracağının da altını çizdi.
           image
MUHAMMED IŞTİYYE KİMDİR?
Muhammed Iştiyye (Arapça: محمد اشتية) 17 Ocak 1958'de Filistin'de doğmuştur. Politikacı olan İştiye, 14 Nisan 2019'dan bu yana Filistin Ulusal Yönetimi'nin başbakanlığını yapmıştır.
 
Iştiyye, 14 Nisan 2019'da Rami Hamdallah yerine Mahmud Abbas tarafından Filistin Ulusal Yönetimi'nin başbakanı olarak atanmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde ise başbakanlık görevinden istifa ettiğini duyurmuştur.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR