Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DA SINIRLI ESRAR SERBEST OLDU
ALMANYA'DA SINIRLI ESRAR SERBEST OLDU
Almanya'da Federal Meclis, bireylerin ve gönüllü kuruluşların sınırlı miktarda esrar yetiştirmesine ve bulundurmasına izin veren tartışmalı yasayı kabul etti. Yasa 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek.
24 Şubat 2024, 15:28
 
'Kenevir kulüplerinin'kurulmasına da izin veren yasanın kabulüyle Almanya da esrarı yasallaştıran ülkeler arasına katıldı.
 
Karaborsayı baltalamayı, kullanıcıları kirli esrardan korumayı ve organize suç çetelerinin gelir kaynaklarını kesmeyi hedefleyen hükümet adına konuşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach "İki hedefimiz var: karaborsayı çökertmek ve çocukların ve gençlerin daha iyi korunması." diyerek planın gerekçesini açıkladı.
 
Federal Meclis’te, esrar kullanımına izin veren yasa tasarısı hükümeti oluşturan Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Hür Demokratların oylarıyla kabul edildi. Oylamada 407 milletvekili evet, 226 milletvekili hayır oyu kullandı. Sol Partili milletvekilleri de yasa tasarısına destek verdiimage
 
İzin vererek suçla mücadele hedefleniyor
Esrar kullanımını suç olmaktan çıkartan düzenlemelerin Meclis’te kabulü, bunun için yıllardır mücadele edenler için önemli bir dönüm noktası. Esrar kullanımının yasallaşmasına karşı olanlar ise yeni düzenlemelerin özellikle gençleri daha ağır uyuşturuculara yönelmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.
 
Onay süreci tamamlandığı ve yasa yürürlüğe girdiği takdirde Almanya’da yetişkinler üstünde 25 gram esrar taşıyabilecek. Bireyler ayrıca kendi evlerinde üç kenevir bitkisi yetiştirebilecek ve 50 gram esrar bulundurabilecek.image
 
Yeni yasa ne getiriyor?
Başbakan Olaf Scholz'un iktidardaki üç partili koalisyonu tarafından geçtiğimiz ağustos ayında kabul edilen yasa, 18 yaşı ve üzerindekilerin özel tüketim için üç bitkiye kadar kenevir yetiştirmeyi yasallaştırıyor. Daha önceki planlarda 20 gram olması tasarlanan esrar bulundurma hakkı yasada 25 gram olarak belirlendi.
 
Yasaya göre kamusal alanlarda 25 grama kadar esrar bulundurulmasına izin verilecek, bu rakam evler için 50 gramla sınırlı olacak.
 
Yasa kapsamında daha büyük ölçekli, ancak yine de ticari olmayan kenevir üretimine de belirli koşullar altında izin veriliyor. Buna göre kurulacak "kenevir kulüplerinde" yetiştiricilerin tamamının yetişkin olması gerekiyor ve üye sayısı en fazla 500 olarak belirlendi. Ayrıca bu kulüplerin ürettiği ürünleri sadece üyeleri tarafından tüketilebilecek.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR