Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CADILAR BAYRAMI FELAKETİNDE 153 ÖLÜM
CADILAR BAYRAMI FELAKETİNDE 153 ÖLÜM
Güney Kore ajansı Yonhap'ın haberine göre, Seul'ün eğlence merkezlerinden Itaewon bölgesindeki Cadılar Bayramı kutlamasında çıkan izdihamda 1513kişi yaşamını yitirirken, 19'u ağır 82 kişi yaralandı.Yetkililer, hayatını kaybedenlerin büyük kısmının 20'li yaşlardaki gençler olduğunu, 97 kadın ve 54 erkeğin izdihamda can verdiğini bildirdi.
30 Ekim 2022, 20:02
 
Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen "Cadılar Bayramı" kutlamalarında yaşanan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısının 153'e yükseldiği bildirilirken, yaralı sayısının 150'yi aştığı bildirildi.
 
Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında izdiham yaşandı.
 
İzdihamda 20'si yabancı uyruklu olmak üzere 153 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin ise yaralandığı açıklandı. Ölenler arasında İran, Norveç, Çin ve Özbekistan vatandaşlarının da yer aldığı aktarıldı. İzdihama kurban giderlerden 95'inin 20'li yaşlarında olduğu belirtildi.
Koronavirüs pandemisinin ardından ilk defa maskesiz bir şekilde kutlama yapmak için, çoğunluğu genç olmak üzere on binlerce kişi kentte gece hayatının önemli merkezlerinden biri olan Itaewon bölgesine akın etti.image
 
SAĞ KURTULAN TANIKLARDAN KAN DONDURAN SÖZLER
Güney Kore'de Cadılar Bayramı izdihamı: Felaketten sağ kurtulanlardan kan donduran açıklamalar
Arkadaşıyla kalabalığın arasında kalan bir lise öğrencisi, izdihamdan nasıl kurtulduğunu New York Times'a anlattı. Kim Seo-jeong, 'Altımda insanlar vardı ve üstüme düşen insanlar vardı. Nefes alamıyordum. Bağırdık ve yardım için çığlık attık, ama sokakta müzik o kadar yüksekti ki bağırışlarımızı bastırdı' dedi. Lise öğrencisi kalabalığın arasından çıkmayı başardıktan sonra arkadaşları ile yakındaki bir mağazaya sığındıklarını belirtti.image
 
Görgü tanıklarından Jessi Jassicah, olayın yaşandığı anda bir barda olduğunu söyledi. Kutlamalara yeni başladığında çığlık seslerini duyup olayın gerçekleştiği bölgeye baktığında, insanların peş peşe yere düştüğünü gördüğünü belirtti. Daha sonra yere düşenlerin ayağa kalkmaya uğraştığını ve ezilmekten kurtulmak için bara girmeye çalışırken güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldığını söyledi.
 
Bulunduğu bardan çıkıp bir sonraki ara sokağa gitmeyi başaran Jassicah, "Turistlerin hala dans ettiğini ve fotoğraf çektiklerini" görünce şoke olduğunu belirterek, kutlamalara devam eden birçok kişinin izdihamdan haberi olmadığını ve neler olduğunu anlayamadığını vurguladı.
image
CNN International’dan afet yönetimi uzmanı ve ulusal güvenlik analisti olan Juliette Kayyem ise Seul sakinlerinin kalabalık mekân ve sokaklara alışkın olduğunu ve bu sebeple bölgeye giderken endişe duymamalarının mümkün olduğunu belirterek, paniğin de yaşanan izdihamda önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR