Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA KIRIM KÖPRÜSÜNDE DARBE ALDI
RUSYA KIRIM KÖPRÜSÜNDE DARBE ALDI
Rusya'yı 2014 yılında Ukrayna'ya saldırarak ilhak ettiği Kırım yarımadasına bağlayan Kırım Kerç Köprüsü'nde büyük bir patlama meydana geldi. Köprü, Ukraynalılar tarafından Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin sembolü olarak görülüyordu.
8 Ekim 2022, 14:52
 
Ukrayna Kırım’ı Rusya’ya bağlayan Kerç köprüsünü vurdu.
Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'ndeki patlama anı ve sonrası yıkıntıları ile  görüntülendi.Patlama anından paylaşılan ilk görüntülerde tankerin bir füzeyle vurulduğu görülmedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, tren raylarının önceden sabote edilmiş olabileceğini iddia edildi.image
 
Rusya Güvenlik konseyi Başkan yardımcısı Medvedev, Kırım’a en ufak saldırı olursa kıyamet kopar demişti ki ardından Rusya için en stratejik yer olan Kerç köprüsü vuruldu.
 
Rusya'yı 2014 yılında Ukrayna'ya saldırarak ilhak ettiği Kırım yarımadasına bağlayan Kırım Kerç Köprüsü'nde büyük bir patlama meydana geldi.Alev alaev yanan büyük hasar alan köprü, Ukraynalılar tarafından Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin sembolü olarak görülüyordu.image
 
Ukraynalı yetkililer patlamanın arkasında Kiev yönetyimi olduğunu doğrulamazken, parti yetkilisi kinayeli biçimde 7 Ekim doğumlu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğum gününü kutladı. 
Zelenski’nin danışmanı Podolyak daha önce Kerç köprüsü hakkına meşru hedef olduğunu ve yok edilmesi gerektiğini söylemiş. “Yasadışı olan her şey yok edilmelidir.” demişti.
 
image
 
"Kırım, köprü, başlangıç"
Patlamanın saat sabah 6 sularında meydana geldiği ve kilometrelerce öteden duyulabildiği belirtildi. göre patlamanın ardından Kırımlılar kıtlık yaşanacağı korkusuyla akaryakıt istasyonlarında sıralar oluşturdu. 
 
Rusya’nın Kırım’ı işgal ettikten sonra inşa ettiği Kırım köprüsü bir patlamayla yıkılan güzergahı ve statik hasar ile adeta kullanılamaz hale geldi. 19 km uzunluğundaki köprünün stratejik önemi Kherson’a mühimmat ulaşımında kilit olmasıydı. image
 
Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamaya ilişkin Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, "Kırım, köprü, başlangıç. Yasa dışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği yerleri terk etmeli" açıklamasını yaptı.
 
Ukraynalı müzakereci iktidardaki siyasi partisi Başkanı David Arakhamia da köprüdeki patlama ile ilgili "Rus kaçak inşaatı çökmeye ve alev almaya başladı. Nedeni basit, patlayıcı bir şey inşa ederseniz, er ya da geç patlayacak. Ve bu sadece başlangıç. Sonuçta, Rusya özellikle güvenilir inşaat konusunda başarılı değil" paylaşımında bulundu.
 
image
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kerç Köprüsü'ndeki acil durumla ilgili hükumet komisyonu kurulması talimatını verdiği duyuruldu.
Rusya Ulusal Terörle Mücadele Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ''Kerç Köprüsü'nde kamyondaki patlama nedeniyle yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktı.'' denildi.
 
Rusya tarafından Ukrayna'nın Kerç Köprüsünü vurabilecek güce sahip olmadığı ilan edildikten sonra lojistik hattı Kerç Köprüsüne kaydırılmıştı.
30 Eylül'de Rusya Federasyonu, Kırım'a Kerç Köprüsünden yoğun biçimde askeri teçhizat aktarımına yeniden başlamıştı.
 
Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın açıklamasına göre '' Kerç köprüsünün tren yolu hattı bu akşam yeniden çalışmaya başlıyacak '' denildi fakat köprü halen tamamen trafiğe kapalı.Rusya tarafından atanan Kırım valisi Sergei Aksyonov, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ağır vasıtaların feribotla geçmek için beklemek zorunda kalacağını söyledi.
 
2018'de açılan köprü, Rusya'nın Kırım'ı işgal ettikten sonra yaptığı en büyük altyapı yatırımlarından biriydi.
 
 image
 
Savaşının başından beri Rusya’nın en önemli stratejik kayıpları:
—Rusya’nın Karadeniz filosuna ait 510 mürettabatlı Moskova isimli gemisi batırıldı
—Rus gazını AB’ye taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 gaz boru kemeri patlatıldı
—Kırım Kerç köprüsü vuruldu 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR