Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLTERE'DE PATLAYICILI ZARF PANİĞİ
İNGİLTERE'DE PATLAYICILI ZARF PANİĞİ
İngiltere’nin başkenti Londra’da, iki havalimanı ile bir tren istasyonunda ele geçirilen, bomba düzenekli çok sayıda paket güvenlik güçlerini alarma geçirdi. İngiliz polisinin anti terör birimi tarafından başlatılan soruşturmada, bulunan paketlerin birbiriyle bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor.
6 Mart 2019, 10:07
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da dün sabah saatlerinde Heathrow havalimanında bulunan paketin ardından üç saat içinde London City havalimanı ve Waterloo tren istasyonunda da patlayıcı içeren A$ zarfları bulundu.
 
Metropolitan Polis Teşkilatı, "küçük el yapımı patlayıcı cihazların" zarflar içinde bırakıldığını açıkladı.
 
image
Zarflar İrlanda posta servisinden
 
Scotland Yard, soruşturmanın ilk safhalarında olunduğu bildirildi. Öte yandan küçük patlayıcıların olduğu zarfların İrlanda posta servisi'nin "Love&Married" (Aşk&Evlilik) koleksiyonundan olduğu görüldü.
 
Heathrow Havalimanı'nda bulunan ilk paket havalimanı çalışanları tarafından açılmış, içindeki cihaz alev almıştı, fakat olayda yaralanan olmadı.
 
Patlayıcı madde içeren paketlerin kim ya da kimler tarafından, ne sebeple bırakıldığı konusunda güvenlik güçlerinin elinde henüz bir bilgi bulunmuyor. Heathrow Havalimanı’nda, A4 ebatındaki paketlerden birinin, bir havaalanı görevlisi tarafından açılması esnasında zarfın alev aldığı ve olayın yaşandığı binadaki insanların tahliye edildiği bildirildi. Londra City Havalimanı ile Waterloo İstasyonu’ndaki paketler ise sorunsuz bir şekilde etkisiz hale getirildi. City Havalimanı’nda da bir yapı tedbir amaçlı boşaltılırken, Waterloo İstasyonu’nun belli bir bölümüne giriş çıkışlar yasaklandı.
 
image
 
Tüm paketler kalabalık bölgelerde
 
Londra'nın en işlek metro istasyonlarından biri olan Waterloo istasyonunda ikinci şüpheli paketin ardından polis bölgeyi kordonla çevirdi.
 
Üçüncü paket de, Londra yerel saatiyle 12:10 sularında yolcu terminaline iki dakika uzaklıktaki City Havacılık Evi'nde bulundu.
 
Binada çalışan 100'e yakın kişi hemen tahliye edildi, ancak birkaç saat sonra yeniden iş başı yapmak için geri döndü

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR