Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERKEL'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI
MERKEL'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından yapılan eleştirilere rağmen, mülteci anlaşmasına devam edileceğini ifade etti. Merkel Türkiye’deki gelişmeleri ise kaygıyla izlediğini söyledi.
20 Temmuz 2016, 21:45

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından yapılan eleştirilere rağmen, mülteci anlaşmasına devam edileceğini ifade etti. Merkel Türkiye’deki gelişmeleri ise kaygıyla izlediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bugün Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin de açıklamalar yaptı.
 
Merkel, “AB, 'Türkiye idam cezasının geri getirilmesi durumunda AB üyesi olamaz diyor' ama böyle bir ülke ile mülteci anlaşmasına devam edilebilir mi?” şeklindeki soruya yanıt verdi. Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşması ile kaçak göçü engellemeyi hedeflediklerini hatırlatan Merkel, bu anlaşmanın ön koşullarından birinin Yunanistan'dan Türkiye'ye geri gönderilen insanların güvenliğinin sağlanması olduğunu kaydetti.
 
Merkel, “Şimdiye kadar Türkiye bu konudaki yükümlülüklerini yerine getirmediğine dair hiçbir işaret göremedim” dedi. Ancak Merkel, Türkiye'ye gönderilen mültecilerin güvenliğine ilişkin durumun takip edildiğini de sözlerine ekledi.
 
image
 
Merkel kaygılarını yineledi
 
Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'deki darbe girişiminden sonra yaşanan gelişmeleri de kaygıyla izlediklerini söyledi. Türkiye'nin eleştirildiğini belirten Merkel, “darbe girişiminin yaşandığı gece buna karşı koyan insanların haklarının” önemine vurgu yaptı. Merkel, insanların haklarını gözetmeye hakkı olduğunu belirtti.
Merkel, gelişmelerden duydukları endişeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde de dile getirdiğini söyledi.
 
Dışişleri Bakanı da açıklama yaptı
 
IŞİD'le mücadelenin alınacağı toplantıya katılmak üzere Washington'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Türkiye'yi hukuk devleti ilkelerine bağlı olmaya çağırdı. Almanya'nın gelişmeleri kaygı ile izlediğini belirten Steinmeier, üniversite profesörlerine yurtdışı yasağı getirildiğine ve yayın kuruluşlarının kapatıldığına dikkat çekti.
 
Türkiye'de siyaset ve yargıda yapılması gerekenler bulunduğunu anladıklarını vurgulayan Steinmeier, ancak hukuk devleti ilkelerinin gözetilmesinin zorunlu olduğunu sözlerine ekledi. Steinmeier, Türk meclisindeki bütün siyasi partilerin darbe girişimini kınadığına dikkat çeken Alman Bakan, Türkiye'deki toplumun birliğine katkı sağlanması için bu şansın kullanılması gerektiğini de ifade etti.
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR