Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AMERİKA IŞİD KANLI SALDIRISININ ŞOK'UNDA
AMERİKA IŞİD  KANLI SALDIRISININ ŞOK'UNDA
ABD bir kez daha tarihinin en büyük terör eylemlerinden biri ile şok oldu.Florida eyaletinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireylerin gittiği ve 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.
13 Haziran 2016, 01:12

 

ABD bir kez daha tarihinin en büyük terör eylemlerinden biri ile şok oldu.Florida eyaletinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireylerin gittiği ve 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Sabaha karşı saat 5.00 sularında yapıldığı aktarılan saldırının failinin 29 yaşındaki ABD vatandaşı Ömer Mateen olduğu belirtildi. Washington Post, kimliği Mateen'in yakınlarının teyit ettiğini açıklarken Orlanda polisi saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. 

image

Florida eylatine bağlı Orlando'da bulunan Pulse Club isimli LGBTİ kulübünde yaşanan olaylarla ilgili konuşan Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer, 50 kişinin öldüğünü ve 53 kişinin de yaralandığını bildirdi.Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi sevk edilirken, içeridekileri rehin alan saldırganın barın içerisinde öldürüldüğü öğrenildi. 

Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübünde düzenlenen saldırıyı takip eden FBI görevlisi Ronald Hopper, basın açıklamasında, 29 yaşındaki Ömer Metin'in ABD vatandaşı olduğunu belirterek, "Ömer, saldırı düzenlediği süre içerisinde gözetim altında değildi" dedi.

Hopper, Metin'in geçtiğimiz hafta iki defa yasal yollardan silah satın aldığını belirtti.

Ömer'in saldırıdan önce 911’i aradığını teyit eden Hooper, bu konuşma esnasında terör örgütü IŞİD ile ilişkili sözler söylediğini doğruladı.

Hooper ayrıca, 2013'de Ömer'in iş arkadaşlarıyla yaptığı tartışmada "kışkırtıcı sözler" söylemesi sebebiyle FBI tarafından iki defa mülakata alındığını söyledi.

The Daily Beast adlı internet sitesine açıklama yapan üst düzey bir güvenlik görevlisi ise “Ömer bilinen birisiydi. Radara daha önce iki kere girmişti” dedi.

Üst düzey yetkili, Ömer'in New York'ta doğduğunu ve New Jersey'de yaşayan bir kadınla evlendiğini söyledi.

image

Saldırı sırasında 100 kişi vardı

Saldırının gerçekleştiği sırada kulüpte 100 kişinin olduğu belirtiliyor. Olayın gerçekleştiği gay kulübünde çalışan bir görevli de sosyal medya hesabından "Herkes Pulse'tan çıksın ve koşarak uzaklaşsın" mesajını geçti.

Obama'dan açıklamalar

ABD Başkanı Obama, ABD'nin Orlando kentinde, eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı terör ve nefret saldırısı olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD'de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Obama bu tür saldırıların Amerikalıları korkutamayacağını, Amerikalılar arasındaki birlik ve dayanışmanın süreceğini belirterek, saldırıda yaşamını yitirenler ve aileleri için dua ettiklerini söyledi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR