Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKLER ALMANYA'DA YÜRÜDÜ
TÜRKLER ALMANYA'DA YÜRÜDÜ
Almanya’da Avrupa Yeni Türk Komitesi adlı bir kuruluşun çeşitli kentlerde pazar günü eş zamanlı olarak düzenlemeyi planladığı ‘teröre lanet‘ yürüyüşü tartışmalara yol açtı.
9 Nisan 2016, 14:39

 

Almanya'da Avrupa Yeni Türk Komitesi (AYTK) adlı bir kuruluşun Türkiye ve Avrupa'daki teröre karşı düzenlemeyi planladığı gösteriler tartışma yarattı.

Kendini ‘Bağımsız Vatanseverler‘ olarak nitelendiren grup, sosyal paylaşım platformu Facebook'taki sayfasında 10 Nisan kentinde Köln, Münih, Stuttgart, Nürnberg ve Frankfurt'ta ikamet eden Türkleri gösterilere katılmaya çağırdı.

Grubun facebook sayfasında, ‘aktivitenin hiç bir siyasi oluşuma, Almanya'da bulunan derneklere, Türkiye'deki partilere, bilinen gruplara, partizan teşkilatlara bağlı olmadan, destek almadan, yardım almadan bağımsız bir şekilde yapıldığı‘ vurgulanıyor ve açıklama “Korkakların, sözde akademisyenlerin, işe yaramaz STK'ların hakim olduğu bu dünyada, vatan için kımıldama ve kenetlenme zamanı gelmiştir" ifadesiyle sona eriyor.

Karşı bildiri

AYTK adlı grubun planladığı gösterilere, yedi göçmen örgütü ortak bildiriyle tepki gösterdi. Bildiriye Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Kürt Toplumu, Almanya Ermeniler Merkez Konseyi, Almanya Arami Dernekleri Federasyonu, Almanya Süryani Federasyonu, Almanya Ezidiler Merkez Konseyi ve Antisemitizme karşı Alman Sivil Toplum Örgütleri Koordinasyon Konseyi katıldı. Ortak bildiride, AYTK'nin arkasında ‘Türkiye'deki Adalet ve Kalkınma Partisi ile yurtdışı kuruluşu UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) ve Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'nin (DİTİB)' bulunduğu iddia edildi.

Ancak DİTİB, organizasyonla bağlantısı bulunmadığını bildirirken, UETD de Avrupa Yeni Türk Komitesi adlı oluşumla herhangi organik bir bağları bulunmadığını ve gösteride yer almayacaklarını açıkladı.

© Deutsche Welle 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR