Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA VE ÇİN'E SİTEM ETTİ
RUSYA VE ÇİN'E SİTEM ETTİ
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, inanmadığı bir anlaşmaya imza attığını söyledi. Çipras, ülkesinin Euro Bölgesi’nden çıkmasını önlemek için böyle bir karar aldığını vurguladı.Çipras ABD Rusya ve Çin'e ise 'arkandayız demediler' diyerek sitem etti
16 Temmuz 2015, 23:46

 

Yu­na­nis­tan Baş­ba­ka­nı Alek­sis Çip­ras, “So­rum­lu­luk ta­ma­men ba­na ai­t” de­di­ği kur­tar­ma pa­ke­ti­ne Yu­nan Par­la­men­to­su­’n­dan des­tek is­te­di. Yu­nan dev­let te­le­viz­yo­nu­na ko­nu­şan Çip­ras, ban­ka­la­rın açıl­ma­sı­nın an­laş­ma­ya bağ­lı ol­du­ğu­nu, ban­ka­la­rı ser­ma­ye­len­dir­mek için ise 10 ile 15 mil­yar eu­ro ge­re­ke­ce­ği­ni kay­det­ti. Çip­ras, eu­ro­dan çık­ma ih­ti­ma­liy­le il­gi­li so­ru­ya ise, "An­laş­ma onay­la­na­na ka­dar bir şey söy­le­ye­mem" ce­va­bı­nı ver­di.



An­laş­ma zor ve kö­tü

Brük­se­l’­de va­rı­lan ön an­laş­ma­nın zor ve kö­tü bir an­laş­ma ol­du­ğu­nu an­cak kre­di­tör­le­rin da­ha ön­ce öner­di­ği tek­lif­ler­den da­ha iyi tek­lif­ler içer­di­ği­ni sa­vu­nan Çip­ras, şöy­le ko­nuş­tu: “Da­ha ön­ce ye­ni kre­di ver­me­yi red­de­di­yor­lar­dı.

Şim­di 82 mil­yar ver­me­yi ka­bul et­ti­ler ay­rı­ca borç ye­ni­den ya­pı­lan­dı­rı­la­cak. Me­mur ve emek­li ma­aş­la­rın­da ke­sin­ti ol­ma­ya­cak. 7 mil­yar­lık ted­bir­ler 3 yı­la ya­yı­la­cak.Yu­na­nis­tan için fi­nans so­ru­nu ge­le­cek yı­lar için so­na eri­yor. Bun­dan son­ra Yu­na­nis­ta­n’­ın borç so­ru­nu ol­ma­ya­cak.”

Ta­ma­men çık­ma­za gir­dim

Çip­ras, Brük­se­l’­de çok zor an­lar ya­şa­dı­ğı­nı, bü­yük ma­ne­vi ve eko­no­mik bas­kı­lar al­tın­da ül­ke­nin ve hal­kın çı­kar­la­rı öl­çü­tüy­le ha­re­ket edip, zor se­çim­ler yap­tı­ğı­nı kay­det­ti. Çip­ras, Brük­se­l’­de­ki mü­za­ke­re­le­rin son gün­ler­de ta­ma­men çık­ma­za gir­di­ği­ni ve kim­se­den des­tek gör­me­di­ği­ni an­lat­tı.

ABD, Rus­ya ve Çin ar­kan­da­yız de­me­di

Çip­ras, şun­la­rı söy­le­di:  “Son 10 gün ta­ma­men çık­maz­day­dık. Önü­mü­ze ko­nu­lan se­çe­nek­ler­den bi­ri­ni al­mak zo­run­day­dım. İf­las ol­say­dı, baş­ka pa­ra bi­ri­mi­ne geç­mek zo­run­da ka­la­cak­tık ve bu, ül­ke için bir fe­la­ket ola­cak­tı. Çün­kü Rus­ya­’ya git­tim, Baş­kan Oba­ma ile gö­rüş­tüm, Çin­li baş­ba­kan ile gö­rüş­tüm ama kim­se ba­na 'Yü­rü ar­kan­da­yız, yar­dım ede­ce­ğiz' de­me­di.”

Atina karıştı

Yunan hükümetinin Meclis’te kurtarma paketi’ni görüştüğü sıralarda Atina sokakları karıştı.Akşam saatlerinde Sintagma Meydanı’nda
toplanan bin kişilik sol görüşlü grup hükümet karşıtı sloganlar atıp paketi protesto etti.Molotof atan gruba göz yaşartıcı gazlamüdahale eden polis,50 göstericiyi gözaltına aldı.

Parlamento şartları oyluyor

Yu­na­nis­tan Par­la­men­to­su, kre­di­tör­le­rin fi­nan­sal yar­dım kar­şı­lı­ğın­da ta­lep et­ti­ği re­form­la­rı oy­lu­yor.Ga­ze­te­miz bas­kı­ya gir­di­ğin­de Yu­na­nis­tan Mec­lisi'nde gö­rüş­me­ler de­vam edi­yor­du.

7 milyar euro köprü kredi teklifi

Avrupa Birliği,  Yunanistan'a belirli reformlar karşılığında ülkenin temmuz ayı boyunca finans ihtiyacını karşılayabilmesi için Avrupa Mali İstikrar Mekanizması (EFSM) üzerinden 7 milyar euroluk bir köprü kredisi teklifinde bulundu. Bu köprü finansmanın azami üç aylık vadesi bulunacak.

Bakan Yardımcısı istifa etti

Yu­na­nis­tan Ma­li­ye Ba­kan Yar­dım­cı­sı Na­di­a Va­la­va­ni "üçün­cü kur­tar­ma pa­ke­tin­de­ki ke­mer sık­ma po­li­ti­ka­la­rı­na" kar­şı ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le is­ti­fa et­ti. SYRI­ZA mil­let­ve­ki­li Va­la­va­ni, Baş­ba­kan Alek­sis Çip­ras'a gön­der­di­ği mek­tup­la is­ti­fa et­ti­ği­ni bil­dir­di. Yu­nan par­la­men­to­su söz­cü­sü Ze­o Cons­tan­to­po­ulo­u, pa­ke­tin red­de­dil­me­si yö­nün­de çağ­rı­da bu­lun­du. Cons­tan­to­po­ulo­u "Bu par­la­men­to kre­di ve­ren­le­rin
şan­ta­jı­na bo­yun eğ­me­me­li­” de­di.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR