Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DANİMARKA'DA TERÖR EYLEMİ
DANİMARKA'DA TERÖR EYLEMİ
KOPENHAG Polisi, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında yürütülen operasyonla saldırganın öldürüldüğünü bildirdi. Sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğünde yapılan kısa basın toplantısında her iki saldırıyı da aynı saldırganın gerçekleştiği bildirildi
15 Şubat 2015, 00:01

 

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğünün tartışıldığı bir toplantının yapıldığı bir kafe, silahlı kişilerce kurşunlandı.

Saldırı sırasında kafede Fransa'nın Kopenhag Büyükelçisi Francois Zimeray'ın da olduğu bildirildi.

AFP, toplantıya Fransa'nın Kopenhag Büyükelçisi François Zimeray ve geçmişte çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleri nedeniyle tepki gören Lars Vilks'in de katıldığını bildirdi. Zimeray, olayın ardından attığı tweet'te, saldırıda yara almadığını belirtti. Saldırıda, karikatürlerin yayımlandığı 2007 yılından beri polis korumasında olan Vilks'in de yaralanmadığı açıklandı.

AFP'ye konuşan Zimeray, "Dışarıdan ateş açtılar. Charlie Hebdo saldırısındakiyle aynı niyet vardı. Tek fark bu kez içeri giremediler... En az 50 silah sesi duydum. Polis 200 olduğunu söylüyordu" dedi.

FRANSA KINADI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nin en kısa sürede Kopenhag'a gideceğini açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "terör saldırısı" olarak tanımladığı olayı kınadı.

Terör alarmı veren polis, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Bölgeye araç ve yaya giriş çıkışları yasaklandı.

Mekana dışarıdan ateş açan ve ardından otomobille olay yerinden kaçan saldırganların maskeli ve kalaşnikoflu olduğu belirtildi. Saldırının ardından kafenin camlarında onlarca kurşun deliği olduğu görüldü. 

KOPENHAG Polisi, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında yürütülen operasyonla saldırganın öldürüldüğünü bildirdi.
 
Sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğünde yapılan kısa basın toplantısında her iki saldırıyı da aynı saldırganın gerçekleştiği bildirildi. Emniyet Müdürü Torben Mölgaard Jensen saldırganın, bindiği taksi şoförünün ifadesinin alınması sonucu yerinin belirlendiğini belirterek “İlk suçun işlendiği saatlerden itibaren kamera görüntülerini izledik saldırganın her iki suçu işledikten sonra bir taksi ile kaçtığını öğrendik. Taksi şoföründen götürüldüğü adresi öğrendik ve binayı kontrol altına aldık. Polisin özel birimleri tarafından yapılan baskında saldırganın teslim olması için çağrı yapıldı olmayınca öldürüldü” dedi.
 
Görgü tanıkları, saldırganın Norrebro istasyonu yanındaki 7 Eleven adlı marketin yanında öldürüldüğünü söylediler. Daha sonra geniş bir basın toplantısı yapılacağını bildiren Torben Mölgaard Jensen, öldürülen kişinin her iki saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğuna emin olduklarını ancak yapılacak incelemeler sonunda kesin kararın açıklanacağını söyledi. Bir taksi şoförü ise, daha ilk saldırıdan sonra polislerin söz konusu adresi çevirdiklerini söyledi.
Başbakan Helle Thörning Schmidt, saldırganın yakalanıp öldürülmesinden dolayı polisi kutlayarak, halkını birlik içinde olmaya çağırdı. Siyasi parti temsilcileri, olayların siyasi malzeme olarak kullanılmaması çağrısında bulunurken muhalefetteki Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen güvenlik güçlerinin güçlendirilmesi ve imkanlarının arttırılması için hükümete destek vereceklerini açıkladı. Emniyet Müdürü Jensen, Kopenhag’da sokaklarda çok polis görüleceğini, yoğun güvenlik önlemlerinin birkaç gün daha devam edeceğini belirterek, olayda ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR