Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPA İŞTEN ÇIKARTMADA REKOR KIRACAK
AVRUPA İŞTEN ÇIKARTMADA REKOR KIRACAK
Avrupa'da 2025 yılına kadar 583 bin kişi işini kaybedecek ABD'de yapılan bir araştırma, TTIB ile birlikte Avrupa'da 583 bin kişinin işini kaybedeceğini ortaya koydu.
5 Ocak 2015, 12:10

 

Avrupa'da 2025 yılına kadar 583 bin kişi işini kaybedecek ABD'de yapılan bir araştırma, TTIB ile birlikte Avrupa'da 583 bin kişinin işini kaybedeceğini ortaya koydu.

Okyanusötesi Serbest Ticaret Anlaşması (TTIB) konusunda araştırma raporu hazırlayan ABD'deki Tufts Üniversitesi, sözü geçen anlaşma AB ile imzalanıp, yürürlüğe girdiği taktirde 2025 yılına kadar yalnızca Avrupa'da 583 bin kişinin işini kaybedeceğini saptadı.

ZENGİN-YOKSUL MAKASI İYİCE AÇILACAK
Global Delevopment and Environment Institiute incelemesinde ayrıca, TTIB'in zengin-yoksul makasını Avrupa içinde tehlikeli bir boyuta taşıyarak derinleştireceği belirtiliyor. Avrupa Birliği ülkeleri içindeki TTIB kaynaklı yeni işsizlik dökümanı ise şu: Güney Avrupa'da 90 bin yeni işsiz; Kuzey Avrupa'da 223 bin;  Almanya'da 134 bin;  Fransa'da 130 bin. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla  içindeki daralma ise ülkelere göre şöyle: Almanya'da % 0,29, Fransa'da % 0,48, Kuzey Avrupa'da % 0,50.

TEK KAZANÇLI SERMAYE
Tufts Üniversitesi'nin yaptığı bağımsız araştırmanın bir çıktısı da,  TTIB sürecinin kazananının yalnızca sermaye sınıfı olduğunun bir kez daha saptanmış olmasıdır. Avrupa'daki emek örgütleri ve yurttaş inisiyatiflerinin de milyonları bulan karşı imza kampanyalarında belirttiği bu gerçek, 2013 Haziran'ından beri AB bürokrasisi ile başlatılan yarı gizli müzakerelerin de temel argümanını ifade ediyordu.

NATO NEYSE, TTIB DE O
Okyanusötesi Serbest Ticaret Anlaşması konusunda geçen yıl basına ilk demecini veren ABD Almanya Büyükelçisi John B. Emerson, ''NATO 20. yüzyılda güvenlik açısından ne anlam ifade ediyorduysa, TTIB'de 21. yüzyılda refah açısından aynı anlama geliyor'' demişti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR