Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞİD YOK EDİLECEK
İŞİD YOK EDİLECEK
Irak’ta iki hafta önce saldırıya geçen IŞİD örgütünün ilerlemesi nedeniyle uluslararası toplumun, tüm grupları içine alan bir mutabakat hükümeti kurma baskısı yaptığı Şii Başbakan Nuri el-Maliki, bunun söz konusu olmadığını açıkladı.
25 Haziran 2014, 23:26

 

Irak’ta iki hafta önce saldırıya geçen IŞİD örgütünün ilerlemesi nedeniyle uluslararası toplumun, tüm grupları içine alan bir mutabakat hükümeti kurma baskısı yaptığı Şii Başbakan Nuri el-Maliki, bunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Mutabakat hükümetinin 30 Nisan’da yapılan seçimlere aykırı olacağını savunan Maliki, tüm siyasi gruplara muğlak bir ‘beraber hareket etme’ çağrısında bulunmakla yetindi. Hafta başında Irak’ta farklı grupların temsilcileriyle bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Maliki hükümeti tarafından dışlanan Sünni grupları da içine alan kuşatıcı bir hükümet kurulması için Maliki’yi ikna etmeye çalışmıştı. IŞİD’e karşı ülkeye muharip güç göndermeyip Bağdat’a askerî danışmanlarla yardım edeceğini açıklayan ABD’den gelen ilk uzman grubu Irak’a ulaştı. 130 kişiden müteşekkil uzman heyeti, IŞİD tehdidine karşı Irak güçlerinin Bağdat’ı koruma yeterliliklerini ölçmeye yönelik ilk çalışmalarına başladı. Irak’a varan ilk danışman grubunda istihbarat ve lojistik uzmanlarının yanı sıra Özel Harekât güçleri bulunuyor. Askeri danışmanların yanı sıra insanlı ve insansız ABD askeri hava araçlarının günde 30 ile 35 keşif uçuşu gerçekleştirdiği ve istihbarat topladığı bildiriliyor.

İran, Irak’a İHA gönderiyor

New York Times gazetesi Washingtonlu yetkililere dayandırarak yaptığı haberinde, İran’ın da ülkeye insansız hava aracı (İHA) ve askerî mühimmat gönderme hazırlığı içinde olduğunu yazdı. Bu arada, Brüksel’deki NATO karargâhında yapılan dışişleri bakanları toplantısında bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Kerry, kısa bir görüşme gerçekleştirerek Irak’taki krizi ele aldı. IŞİD militanlarının Musul yakınlarındaki Süryani nüfuslu Karakuş ilçesine saldırması üzerine binlerce Hıristiyan köylü Erbil’e göç etmeye başladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR