Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UKRAYNA'DA İÇSAVAŞ
UKRAYNA'DA İÇSAVAŞ
Ukrayna Savunma Bakanlığı iç çatışmaların yaşandığı doğu ve güney bölgelerinde son 24 saat içinde 50 milis gücünün öldürüldüğünü, 150 kişinin de yaralandığını açıkladı.
16 Haziran 2014, 22:21

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı iç çatışmaların yaşandığı doğu ve güney bölgelerinde son 24 saat içinde 50 milis gücünün öldürüldüğünü, 150 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Donetsk bölgesi Kramatorsk ve Druzhivki kentlerinde milis güçlerinin bulunduğu noktalara hava saldırısı düzenlendiğini açıklayan Bakanlık, mühimmat deposunun imha edildiğini ve 248 kilometrelik Rusya sınırında kontrolün Ukrayna birliklerinin eline geçtiğini kaydetti.

Özel birliklerin 7 ayrı askeri konvoyun önünü kestiği ve etkisiz hale getirdiği kaydedilen açıklamada, "2 zırhlı araç, 2 adet T-64B tip tank, askeri mühimmatla dolu 2 Kamaz kamyon ve bir adet BM-21 sistem imha edildi." bilgisi yer aldı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı da Lugansk ve Donetsk bölgelerinde yaşanan iç savaşta 257 kişinin hayatını kaybettiğini, 1300 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ukrayna'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Petro Poroşenko'nun yönetime gelmesi ile kriz aşılamadı. Önceki gün milis güçleri iki askeri uçak düşürerek 49 askerin ölümüne neden olmuştu.

Rusya'nın Kiev Büyükelçiliğine saldırı tansiyonu yükseltirken, doğalgaz fiyatlarında indirim müzakereleri de bugün başarısız bir şekilde sonlandırıldı. Rusya, Ukrayna'ya ödediği kadar doğalgaz sevk edeceğini açıklarken, Gazprom'un doğalgaz miktarında bugünden itibaren kesintiye başladığı ifade ediliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR