Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA BU KONUŞMAYA ODAKLANDI
DÜNYA  BU KONUŞMAYA ODAKLANDI
ABD Başkanı Barack Obama dün gece yine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı. Bir saat devam eden görüşmede Ukrayna krizinde tek bir madde üzerinde bile uzlaşı sağlanamadı.
7 Mart 2014, 07:25

 

ABD Başkanı Barack Obama dün gece yine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı. Bir saat devam eden görüşmede Ukrayna krizinde tek bir madde üzerinde bile uzlaşı sağlanamadı.

Görüşmeyle ilgili Kremlin Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Tartışmalı geçen görüşmede şimdiki krizin çıkış nedenleriyle gidişatı hakkında taraflar farklı görüşlerini muhafaza etti. Başkan Putin, yasadışı yoldan iktidar olan şimdiki Kiev yönetimiyle tüm Ukrayna halkını temsil etmediği için görüşme yapılamayacağını ve Ukrayna’nın doğu ve güney illerinde yaşayan Rus azınlığın yardım çağrısını cevapsız bırakamayacağını dile getirdi. Başkan Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sergilediği tutumun uluslararası hukuk çerçevesinde olduğunu ABD Başkanı'na ileterek, dünyada güvenlik ve istikrarın muhafaza edilmesi için ikili ilişkilerin feda edilmemesi gerektiğini de hatırlattı.”

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise daha kesin ifadeler göze çarptı:

“Şu anda belki de dünyanın geleceğini belirleyecek olan Ukrayna krizinden çıkış yolu, Moskova ile Kiev yönetimlerinin ikili görüşmeler başlatmasından geçiyor. Rusya bir an önce Kırım’a gönderdiği askeri birliklerini geri çekmeli. Temas gurupları kurularak uluslararası gözlemciler kontrolünde azınlık haklarının korunup korunmadığı denetlenmeli. Ukrayna toprak bütünlüğü soru işareti altında bulunmamalı."

Washington’daki diplomatik çevreler son günlerde Putin'i arayan taraf olan Obama’nın bir daha Putin’e telefon açan taraf olmayacağı vurgusu yapıyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR