Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av. Remzi Kazmaz

Av. Remzi Kazmaz
BODRUM'DA ''RES'' MÜCADELEMİZ BİTMEDİ
30 Ağustos 2022, 10:55
 
 
İçinde yaşadığımız dünya her geçen gün daha yaşanmaz hale geliyor.
Su ve toprak kirleniyor atmosfere salınan sera gazı etkisi artıyor,hızla kesilen ağaçlar, madenlere peşkeş çekilen zeytinlikler ve vahşi rant amacıyla ülkenin her yanında doğaya karşı ilkenen suçlar hız artıyor ,doğaya karşı işlenen suçlar çoğalıyor.
 
Doğa bizim evimiz biz doğanın efendisi değil bir parçasıyız,ama şuan durum çok farklı.
 
Vahşi kapitalizm gece gündüz durmadan para kazanma hırsıyla haksız hukuksuz vicdansız doğanın talan edilmesiyle uğraşıyor.Dünyanın geldiği bu nokta insanlık için tüm yaşayan canlılar için büyük tehlike arzediyor.
 
Susuzluk her tarafta başgösterdi .
 
Kuraklık ve Çölleşme hızla ilerliyor dünyanın iklim dengesi bozuldu su taşkınları orman yangınları artık devasa boyutta,yakında dünyamız yaşanmaz duruma geleceği ortada 
ama insanoğlu doymak bilmeyen açgözlü,para hırsı bitmek bilmiyor.
 
image
 
RES PROJESİNİN YAPILMAK İSTENDİĞİ DOĞA HARİKASI BODRUM
 
O zaman geriye tek bir yol kalıyor dünyayı hep birlikte savunmak korumak 
 
Doğanın bize sunduğu birçok nimet var,tüm canlıları bir ana şefkatiyle kucaklayan doğaya karşı bizimde ona karşı sorumluluğuz ve bazı ev ödevlerimiz var.
 
TÜLOV olarak hazırladığız BODRES filmiyle bütün bunları anlatmaya çalışıyoruz.
 
Yaşam alanlarını korumak için yaşadığı topraklara ahde vefa duygusuyla hareket eden Bodrum köylülerinin RES lere karşı verdikleri mücadeleyi anlatan bu filmi birlikte izlemek ve bir dayanışma ruhu yaşatmak amacıyla TÜLOV yönetimi olarak tüm doğaseverleri tüm Bodrum sevdalılarını Çarşamba günü yapılacak Kültür Sanat etkinliklerine davet ediyoruz.
 
Tülov Yönetim Kurulu üyesi ve Muğla/Bodrum temsilcisi olarak " Dünyanın bu kötü gidişatına DUR demek için bu güzel ülkenin her tarafında devam eden Talan ve Yalan siyasetine karşı uzun yıllar hukuk mücadeliesi yapıyoruz.Takdir edersiniz ki bu mücadelemiz tek başına hukuk yoluyla olmuyor,çünkü birçok şirket Hukuk tanımaz tavrıyla ve mahkemelerde geç tecelli eden kararlarla Doğayı Çevreyi korumak artık zorlaştı
 
image
 
Artık iş başa düştü artık iş yaşam alanlarını korumak için o topraklarda yaşayan halka düştü.
 
Son zamanlarda bunun en güzel örneğini Bodrum Yarımadasında yaşayan köylülerinin Rüzgar Enerji Santrallerine karşı verdikleri hem hukuki,hem örgütlü olarak hep birlikte yaşam alanlarını savunmak ve doğamızı korumak amacıyla yaptıklari tüm eylemlere katılıyorum ve bu çok saygıdeğer bir direniş şekli olarak görüyorum.
 
Toplantılar,basın açıklamaları,şikayetler gibi Anayasal tüm hakları kullanarak Anayasanın 56. maddesi gereği çevrenin korunmasına yönelik yasal hakların kullanmasının çok etkili olduğunu kazanımlarımızla görüyoruz.Artık insanoğlu Doğayı yani evini kendi korumalıdır
 
 
BİZ RES KARŞITI DEĞİLİZ BİZ KURULDUKLARI YERLERE KARŞIYIZ
 
Bodrum köylülerin avukatı aynı zamanda Bodrum Çevre Platformu Kurucusu olarak uzun yıllardan bu yana özveri ile yaşam alanları koruyan köylülerin avukatlığını yapıyorum.
 
Bizler bazen kamuoyunda yalnış anlaşılabiliyoruz bunun nedeni yandaş medyanın haklı eylemleri farklı yansıtmasından ve yasadışı göstermesinden kaynaklanıyor.
 
Ben 30 yılın üzerinde bir zaman avukatlık yapan biriyim ve hukuksuzluk olan hiçbir eylem ve faaliyetin içinde olmadım. Ben ve temsil ettiğim Bodrumlu dostlarım hiçbir zaman RES lere karşı olmadık,biz bu RES lerin kuruldukları alanlara karşı olduk.
 
Rüzgar Enerji Santralı kuruldukları yerler RANT alanları ve halkın YAŞAM alanlarıdır .
Bu nedenle bu yalnış kurulan yerlerdeki RES projelerine karşı dava açtık ve kazandık,
işte BODRES filmi de bütün bunları anlatan özgün bir çevre filmi.
 
İlerde bizi bekleyen bir çok çevre felaketi kapımızda bizi bekliyor
 
Ülkemizin ve Bodrum'un üzerinde karabulutlar dolaşıyor bütün bu olumsuzlukları birlikte yenebilir doğamızı birlikte koruyabiliriz,yapmamız gereken birlikte çoğalıp,birlikte 
 bir adım atmak gerekir.
 
image
 
Bu bedenle Tülov'un hazırladığı bu sinema etkinliğine katılarak bu adımı atabiliriz
31 ağustos çarşamba günü BODRES filmini aynı duygularla izlemek için Bodrum Oasis Cinemarın Açıkhava sinemasında saat 21.00 de buluşalım.
Sorunlarımız ortak ,çözümleride birlikte bulalım 
 
BİZİM HERKESE İHTİYACIMIZ VAR DAYANIŞMA YAŞATIR
 
Av.Remzi Kazmaz -Şeffaf Gazete
 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR