Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA IKONU 102 YAŞINDA VEDA ETTİ
MODA IKONU 102 YAŞINDA VEDA ETTİ
Kendini 'Geriatrik yıldız adayı' olarak tanımlayan zamansız stil ikonu Iris Apfel hayatını kaybetti
2 Mart 2024, 10:19
 
Amerikalı tasarımcı ve moda ikonu Iris Apfel, 102 yaşında hayatını kaybetti. Apfel şöhretinin zirvesine 1980'li ve 90'lı yıllarda ulaştı ancak yarım asırdan fazla bir süredir Paris defilelerinin tanıdık bir yüzüydü.
 
Amerikalı tasarımcı ve moda ikonu Iris Apfel hayatını kaybetti.
BBC'de yer alan habere göre kendi deyimiyle 'geriatrik yıldız adayı' kendine özgü kısa kesilmiş beyaz saçları, büyük boy gözlükleri, parlak ruju ve iri boncuklarıyla tanınıyordu.image
 
Florida’daki evinde 102 yaşında hayatını kaybeden Iris Apfel, eğlenceli kişiliği, tükenmeyen enerjisi, sıra dışı maksimalist stili ve renkleri korkusuzca kullanan vizyonuyla tam bir ilham kaynağıydı. Ancak kendisi yalnızca bir stil ikonu değil, aynı zamanda oldukça başarılı eski bir iç mimar ve iş kadınıydı. Moda dünyası onu “Modanın ender kuşu” olarak tanımlıyor; MET’in (Metropolitan Museum of Art) de deyimiyle o bir “Rara Avis /Rare Bird.” Sofistike, renkli ve eklektik bir gardıroba sahip olan Iris Apfel için stilinin anahtar parçaları ve hatta yıldızı ise elbette aksesuarlardı.
 
Yaşamı boyunca elinin değdiği her işte başarılı olan Iris Apfel’e gelince, o 13 Eylül 2005’te müzelere layık görülen stiline rağmen kendisini bir moda koleksiyoneri olarak tanımlamıyordu. Modayla eğlenen biri olduğunu ve stiliyle hem kendini hem de insanları eğlendirdiğini belirtiyordu. image
 
Apfel şöhretinin zirvesine 1980'li ve 90'lı yıllarda ulaştı ancak yarım asırdan fazla bir süredir Paris defilelerinin tanıdık bir yüzüydü. Ayrıca Greta Garbo ve Estée Lauder gibi birçok ünlü müşteriye de hizmet verdi.
 
1921'de New York'ta Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 102 yaşındaki Apfel, aslen sanat tarihi okudu ve iç tasarım, özellikle de tekstil alanında uzmanlaştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR