Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ MODA MARKASI İLE DEV GRUPTAN İŞBİRLİĞİ
ÜNLÜ MODA MARKASI İLE DEV GRUPTAN İŞBİRLİĞİ
Uluslararası sürdürülebilir moda tasarımcıları ile projeler geliştiren Jilin Chemical Group,bu yıl Türk moda dünyasında özel bir yeri olan multidisipliner tasarımcı Nej tasarım markasının yaratıcısı Nejla Güvenç ile iş birliği yaptı.
5 Kasım 2022, 11:27
 
DAHA İYİ BİR GELECEK TASARLAMAK İÇİN BULUŞTULAR
 
Jilin Chemical Group, Multidisipliner Tasarımcı Nejla Güvenç ile iş birliği yaptı.
Sürdürülebilir üretimi odağına alan ve insanlığa daha iyi bir gelecek yaratmak için çalışan Jilin Chemical Group, sürdürülebilir modaya getirdiği öncü yaklaşımı ile dikkat çeken Multidisipliner moda dünyasının ünlü moda tasarım markası NEJ'in  yaratıcısı Nejla Güvenç ile güzel bir iş birliğine imza attı.
image
 
Nej moda tasarım markasının yaratıcısı Nejla Güvenç ile Jilin Türkiye temsilcisi Ceyteks Kurucusu Ceyda Öçalan & Duygu Öçalan çok özel işbirliğini basınla paylaştılar.
 
Ünlü tasarımcı Nej'in yaratıcılık evreninde şekillenen çok özel tasarımlar, organik,sürdürülebilir ecobamboo ve ecojilin kumaşlarla hayat bulacak.
Sürdürülebilir modaya getirdiği yaklaşım ve bu alandaki çalışmalara öncülük eden tasarım vizyonu ile fark yaratan Multidisipliner Tasarımcı Nejla Güvenç, aynı zamanda girişimci kimliği ile de moda dünyasına ilham veriyor.
 
Jilin Chemical Group; çevre dostu, sağlıklı, sürdürülebilir misyonu ile yarattığı “ecojilin” ve “ecobamboo” elyafları ile doğal yaşamı destekliyor.
Bambu lifi ilk olarak 2002’de Çin’in Hebei şehrinde bulunarak rejenere selülozik elyaf olarak geliştirilmiş. 1960 yılında kurulan Chemical Fiber Group, ecobamboo ve ecojilin markası ile Asya, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Afrika’da otuzdan fazla şehirde temsilciliğe sahip. Bağımsız olarak geliştirilmiş patentli bir ürün olan bambu elyafının yıllık 150 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor.
 
image
 
Uluslararası sürdürülebilir moda tasarımcıları ile projeler geliştiren Jilin Chemical Group,tasarımcı Nejla Güvenç ile Şangay'da olacak
 
Ceyteks organizasyonunda yürütülen proje, 2 Kasım 2022’de Sustainability Talks İstanbul, 4-7 Temmuz 2023 Premiere Vision Paris, Pekin ve 8-10 Mart 2023 Intertextile Shenzhen Apparel Fabrics Şangay uluslararası platformlarında moda endüstrisi ile buluşacak.
 
FSC ECOBAMBOO bamboo filament; cilde dost, nefes alabilen, emici, ipeksi, anti bakteriyel,anti ultraviyole, hipoalerjik ve geri dönüştürülebilir olması ile dikkat çekiyor. 
Sürdürülebilir RCS 2.0 viskoz filament ECOJİLİN ise pamuk çekirdek atıklarının geri dönüşümü ile elde ediliyor.İpeker ve Elyaf Tekstilin kumaş ̧sponsorluğunda, yeni nesil ecojilin ve ecobamboo doku,renk ve trendleri Nej tasarımları ve Ceyteks organizasyonu ile Sustanablility Talks İstanbul ’da ilk kez sergilenecek.
 
image
 
Nejla Güvenç’in yaratıcılığından süzülen tasarımlar,doğallıktan ödün vermeyen organik, sürdürülebilir ecobamboo ve ecojilin kumaşlarla hayat bulacak.
Nej kadını ile bütünleşen hafif ve yumuşak sürdürülebilir kumaşlar,ünlü moda tasarımcısı  Nejla Güvenç’in sürdürülebilirlik vizyonu ile uyumlu olarak dingin, eğlenceli ve doğa ile bütünleşen formlara dönüşüyor.Daha iyi bir gelecek tasarlamak için gerçekleştirilen projede yer alan tasarımlar, İstanbul’un ardından farklı uluslararası platformlarda da görücüye çıkacak.
 
ORGANİK MODA SERÜVENİNİN ÖNCÜSÜ
Nej- Nejla Güvenç Modada “Sürdürülebilirlik” vizyonunun Türkiye’deki öncüsü olan Nejla Güvenç, Türkiye’de sürdürülebilir, döngüsel koleksiyon hazırlayan ilk tasarımcı. Organik tekstil üretiminde dünya lideri olan Türkiye’deki üreticileri “Ekolojik Hareket” altında birleştirip tasarladığı koleksiyonu ile 2002’de Nej markasını yarattı.
TIM Türkiye İhracatçılar Meclisi ITKIB tarafından desteklenen tasarımcı, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® tarafından yetkilendirilmiş tasarım danışmanı olma hakkı kazandı. 
 
Nej, Nejla Güvenç; Coterie New York, Who’s Next Paris, Berlin Premium, Tokyo, I.F.F, CPM Moscow Rusya, Weaready Tokyo, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, Kuveyt Hala Expo gibi dev organizasyonlarda koleksiyonlarını sergiledi. 
 
               image
 
Yeşilin sükûnetini beklerken, ateşli kırmızlar tutku ile umudu çağırıyor ve organik, sürdürülebilir ecobamboo ve ecojilin kumaşlarla Nej tasarımları kadına ulaşıyor. Hafif, yumuşak sürdürülebilir kumaşlar, sakin, dingin, eğlenceli arayışlar ve formlarla sergiliyor.
 
Yaşamın başladığı andan itibaren “Varlık” hayatın merkezini oluşturdu. İnsanlığın varlık arayışı dünyamıza katkı sağlarken tahribatı da yanında getirdi. Gelecekte var olmayı sorguluyoruz.Var olmak, bulunmayı istemek, neyi bulmak istiyorsak, onun tarafından bulunmak, bütün olmak...
Nej tasarımları, her geçen gün yok olan sularımız ve doğal kaynaklarımıza duyarlı kadınlarasürdürülebilir bütünsel güzellik ve şıklık için bir alternatif oluşturuyor. Dönüşen ve dönüştüren Nej tasarımları, doğal olan, doğadan gelen ile geçmişten geleceğe yaşam bağı kuruyor. Dönüştürülebilir geleceğe değer katarak Nej Kadını ile döngü devam ediyor ve var olmak zamanda sonsuzluğa dönüyor.
 
TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi’nin başkan yardımcılığı görevini devam ettirmektedir.
Yurtiçi ve yurtdışında pek çok markaya sürdürülebilir moda, tasarım, marka ve üretim danışmanlığı desteği vermeye devam etmektedir. 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR