Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAMZE AÇAR'IN KATİLLERİNE MÜEBBET CEZA
GAMZE AÇAR'IN KATİLLERİNE MÜEBBET CEZA
Ankara'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Açar’ın iş görüşmesine gittiği otelde katledilmesine dair 5 failin yargılandığı davada karar çıktı. Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
11 Ekim 2022, 17:06
 
Ankara'da 17 yaşındaki Gamze Açar'ın iş görüşmesi için gittiği termal otelde 5. kattan düşerek öldüğü iddiasıyla açılan davada karar çıktı.
İş arayan Gamze Açar, 7 Kasım 2020'de, internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibata geçip, iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde, odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele gitti. Açar, aynı gün 5'inci kattaki odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti
          image
 
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Gamze Açar'ın otelde görüştüğü ve kendilerini 'devre mülk şirketi çalışanları' olarak tanıtan 5 kişiden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral ve Emre Eker tutuklandı; Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Batı Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada tutuklu sanıklardan Mehmet Doğan ve Emre Eker de daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 
 
BERAAT İSTEDİLER
Bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral katılırken, tutuksuz sanıklar Mehmet Doğan ve Hüseyin Emre Gürgen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı. Emre Eker ve avukatı ise mazeret sunarak katılmadı. Duruşmada taraf avukatları ile ölen Gamze Açar’ın anne ve babası da hazır bulundu.
Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatları, olayın intihar olduğunu söyleyerek, müvekkillerinin beraatini talep etti. Son savunmasını yapan tutuklu sanık Rıza Doğan, "Gamze'nin ölümüyle alakalı hiç bir şeye karışmadım. Mahkemede ben intiharın bütün aşamalarını anlattım. Düştükten sonra da elimden geleni yaptım. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. 
 
Diğer tutuklu sanık Mustafa Emre Demiral ise "Vicdani ve ahlaki olarak hiç bir pişmanlığım yok çünkü ben hiç bir suça karışmadım. Buradaki tek hatam yeni tanıştığım insanlarla alkol almak ve yaşının tutmadığı bir insanla aynı ortamda bulunmak. Beraatimi talep ediyorum" dedi.Diğer tutuksuz sanıklar da beraatlerini istedi. 
 
image
 
KARAR AÇIKLANDI
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Rıza Doğan'a 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'nitelikli cinsel istismar'dan 17 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 9 yıl hapis cezası verdi.
Sanık Mustafa Emre Demiral ise 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Tutuksuz sanıklar Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen ise üzerlerine atılı tüm suçlamalardan beraat etti.
 
İDDİANAME HAKKINDA
Failler hakkında düzenlenen iddianamede Rıza Doğan'ın benzer bir şekilde İzmir'de de suça karıştığı, kendini patron olarak tanıtıp, hileli hareketlerle güven oluşturduğu ve gece vakti Açar’ın başka bir yere gidemeyeceğini öngörerek saat 01.30 civarında diğer failler Mustafa Emre Demiral, Emre Eker, Mehmet Doğan ve Hüseyin Emre Gürgen'nin de bulunduğu otelde 506 numaralı odasına götürdüğü belirtilmişti. Rıza Doğan ve diğer faillerin fikir ve eylem birliği içerisinde cebir kullanarak Gamze Açar’a tecavüz ettikleri ve işledikleri suçların ortaya çıkmasını engellemek için balkondan aşağıya atarak katlettikleri kaydedilmişti. İddianamede, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Açar’ın kıyafetlerinde ve tırnaklarında faillerle uyumlu DNA profilleri bulunduğu, bunun failler tarafından Açar’a tecavüzde bulunulduğu ve Gamze Açar’ın buna karşı koyduğuna delil olduğu belirtilmişti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR