Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DE TATİL YAPAN İNGİLİZLERDEN ŞOK İDDİA
TÜRKİYE'DE TATİL YAPAN İNGİLİZLERDEN ŞOK İDDİA
Türkiye'de tatil yapan ve İngiltereye dönen birçok tatilci soluğu Hastane ,Labaratuar ,hukuk şirketleri ve İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nda aldılar.TUI şirketi ile paket tur alarak Antalya Kemer'de ünlü bir tesiste tatil yapan İngiliz turistler ada gündemine oturdu. İngiliz turistlerin zehirlenme iddiaları şikayetleri ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.
23 Haziran 2023, 13:59
 
Kemer'deki Rixos Sungate otelinde gıdadan zehirlendiğini iddia eden  turistler dev turizm operatörü TUI'ye karşı dava açıyor.
 
Antalya Rixos Sungate Hotel'de kalan İngilizlerin gıda zehirlenmesi testi pozitif çıktığı haberi Birleşik Krallık medyasında flaş haber olarak yayınlandı.image
 
Londra'daki TUI merkezi gıda zehirlenmesinin otelden kaynaklanmadığını ve bir nörovirüs olduğunu iddia etse de, Birleşik Krallık halk sağlığı kurumu UKHSA şikayetçi turistlerin tedavi raporlarını incelemeye devam ediyor.
TUI ve Rixos Sungate Otel ise konuyla ilgili henüz basına açıklama yapmadı. 
 
Rixos Sungate Hotel'de tatil yapan 100'den fazla İngiliz'in avukatlara dava açmak için vekalalet verme aşamasında oldukları öğrenildi. 
Türkiye'deki tatillerini Antalya Kemer'de yapan İngiliz ailelerin hastalığı araştırılıyor.
100'den fazla İngiliz tatilcinin tur operatörü TUI'ye karşı yasal işlem başlatmak için , İngiltere hükümeti halk sağlığı kurumu UKHSA'nın iddia edilen hastalıklar ile ilgili raporunu bekliyorlar. 
image
Bu kişilerin şiddetli mide krampları, yüksek ateş ishal ve kusma şikayeti yaşadığı belirtilirken,çeşitli şikayetleri olan tatilcilere önce otelin kliniğinde ,bazı vakalara Medical Park Antalya Hastanesi'nde müdahele edildiği tedavilerinin burada gerçekleştiği öğrenildi.
 
İngiltere basınına konuşan turistler otelin açık büfesinde yemeklerin üstü kapatılmadan bırakıldığını, yeni yemeklerin eskilerin üzerine konularak servis edildiğini, otelde masa, tabak ve çatal-bıçakların kirli olduğunu, otelin restoranında etli yemeklerin az pişirildiğini ileri sürdüler.image
 
Rixos Sungate Otel'de tatil yapan Dominic Brackley ve eşi, kızları Blythe ile Vdara'nın hastlıkları ile oluşan maduriyetlerini anlattı.
Dominic Brackley 30 Mayıs günü, tatilleri sırasında altı ve dokuz yaşlarındaki iki kızının  kendilerini kötü hissettikleri için otelin kliniğine götürdüğünü , 9 yaşındaki Blythe'in serum almak zorunda kaldığını, altı yaşındaki Vdara'ya ilaç verildiğini söyledi.Ülkesine döndükten sonra test yaptırıp bunun salmonella pozitif çıktığını anlatan İngiliz turist Dominic Brackley tatile 4 bin 700 sterlin harcadığını belirterek davacı olacağını açıkladı.image
 
45 yaşındaki Linda Leitch, 47 yaşındaki kocası Paul Leitch ve hastalanan 10 yaşındaki kızları Caitlin ve 8 yaşındaki Chloe ile birlikte
 
Anne Linda Leitch, sekiz yaşındaki Chloe'nin "şiddetli kusma, ishal ve idrarını tutamama" şikayetleri hastaneye kaldırdıklarını söyledi.Sekiz yaşındaki kız çocuğu için '' susuzluktan dolayı çok serum verildi '' diyen,hastaneye perişan halde kaldırılan annelerden biri olan Linda Leitch, ünlü tesisteki durumu 'facia' olarak adlandırdı.
Linda Leitch hastalanan Chloe adlı kızına bakan doktorlarla konuştuğunu  Medical Park Antalya Hastanesi'ndeki doktorların, Rixos Sungate'ten çok sayıda '' bu tür vakaların '' hastaneye geldiğini söylediklerini iddia etti.
              image
 
Bagshot'tan Jenny Hopkins adlı kadın MailOnline'a sekiz yaşındaki kızının otelde yediklerinden zehirlendiğini iddia etti. Türkiye'deki tatilde 8 yaşındaki kız çocuğunun yeşil ishal geçirdiğini ve vucudunun susuz kaldığını İngiliz basınına anlattı.
 
Jenny Hopkins adlı kadın tatilden İngiltere'ye döndükten sonra ishal olan ve serum alan kızının iki hafta boyunca okula gidemediğini, kendisinin de hastalandığını belirtti. Tatil dönüşü 3 bin sterlinlik sağlık harcaması yapmak zorunda olduğunu söyleyen Hopkins,Rixos Sungate tatili için TUI'ye 5 bin 400 sterlin ödediğini ve bu parayı geri almak istediği için dava açacağını belirtti.
 
Daily Mirror iddialar karşısında TUI şirketini açıklama yapmaya çağırdı.
Tatil dönüşü ishal ve kusma gibi  semptomlar yaşayan pek çok kişi,  hikayelerini avukatlarla paylaştı ve şimdi Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), hastalıklarının nedenini araştırdığını doğruladı.
 
Nisan ayından beri çok sayıda turistin başvuruda bulunduğu Hukuk şirketi Irwin Mitchell, şu anda dava için başvuran turist sayısının 100’ü geçtiğini duyurdu. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR