Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİTEZ SAHİLİ DÜZENLENECEK
BİTEZ SAHİLİ DÜZENLENECEK
Bodrum Bitez  Yalı Mevkisi’nde yaya yolu ile otel, restoran gibi işyerleri ve bazı evlerinde bulunduğu bölgede bir süre önce ölçüm yapılıp kırmızı renkli boya ile işaretlemeler yapıldı.
11 Mart 2015, 18:48

 

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi sahilinde bir süre önce kırmızı boyayla yapılan işaretlemeler merak konusu olurken, belediyenin bölgede sahil düzenlemesi yapacağı öğrenildi.

Bodrum Bitez  Yalı Mevkisi’nde yaya yolu ile otel, restoran gibi işyerleri ve bazı evlerinde bulunduğu bölgede bir süre önce ölçüm yapılıp kırmızı renkli boya ile işaretlemeler yapıldı.

image

İlçeye bağlı Bitez Mahallesi Yalı mevkisinde Bodrum Belediyesi ekiplerince sahil düzenlemesi yapılacağı öğrenildi. Belediye ekiplerince sahilde bulunan ve ruhsata aykırı olduğu öne sürülen işletmelerin ön cephelerinde ekiplerce ölçüm yapıldı. İşlemlerin ardından tadilattan geçecek alanlar kırmızı boyayla işaretlendi

İşaretlemelerin neden yapıldığı vatandaşlar ve çevredeki esnaf tarafından merak konusu oldu. Ancak, daha sonra endişe edilecek bir durum olmadığı, işaretlemenin belediye tarafından yapılacak sahil düzenlemesi için yapıldığı anlaşıldı. Sahil kesiminin daha güzel bir görünüme kavuşması için yapılacağı öğrenilen çalışmada, işaretlemelere göre bazı binaların bir kısmı ya da eklentilerinde yıkım yapılacağı ortaya çıktı. Söz konusu projeyi gördüğünü ve işlettiği dükkanın büyük bir kısmının yıkılacağını belirten Dündar Bağcı "Bizim mutfağımız yeşil alan oluyor. Nasıl bir şey uygulanacak biz de tam olarak bilmiyoruz. Bu konuda endişeliyiz" dedi

image
 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Mahallesi/Yalı Mevkii’nde Bodrum Belediyesi tarafından sahilde yapılacak olan düzenlemeler öncesi, Bitezli esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

. Yeni yapılacak düzenlemelerle ilgili esnafın görüşlerini alarak fikir alışverişinde bulunan Başkan Kocadon’a Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri eşlik etti.

image

“Sizlerle beraber ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız”

Çok sayıda esnaf ve vatandaşın katılarak görüşlerini bildirdiği, istek ve taleplerini ilettiği toplantıda Başkan Kocadon, “Sizlerle birlikte olmadığımız, sizin içinde olmadığınız ve sizin onay vermediğiniz hiçbir projeyi hayata geçirme gibi bir düşüncemiz olamaz. Kimsenin yasal hakkını alma gibi bir düşüncem ise bu zamana kadar hiç olmadı, olmayacak da. Bundan sonra sizlerle beraber ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.” şeklinde konuştu.

Hedef; Bitez'i eski günlerine geri döndürmek

Kocadon, Bitez’in geçmiş yıllarda Bodrum’un ekonomisine ve turizmine büyük katkıları olduğunu da ifade ederek, “Bu düzenlemelerin bu sene olması gibi bir şart yok, önemli olan sizlersiniz. Ekibimizle oturup konuşacağız ve uygun tarihi belirleyip bunu sizlere öncesinde söyleyeceğiz. Geceleri yastığa başınızı rahat koyun, ‘Başkanımız gelip işletmeleri yıkacak’ diye düşünmeyin. Bizim öyle bir düşüncemiz olamaz. Bitez ve Özellikle  Bitez’in sahil kesimi, İngiliz turistin gelmeye başlamasıyla  1985'li yıllardan 2005 yılına kadar Bodrum’un ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlamış bir yerdir. Bizler, Bitez'i, o eski günlerine geri döndürmek istiyoruz. Bugün gerçekten baktığımızda, plajda bir sorun yaşanıyor. Plajlar, denize girme yeridir; yemek yeme yeri, içki içme yeri değildir. Bizler kamuya yönelik çalışma yaparız, şahıslara göre değil. Bizim isteğimiz; buradaki esnaf arkadaşlara daha  güzel bir işletmeyi nasıl kazandırırız, ekonomiye daha fazla katkıyı nasıl sağlarız, Bitez’de turizmi 4 aydan tekrar 8 aya nasıl çıkartırız; bu soruları cevaplamak. Bunun da kararını hep birlikte vereceğiz. Ama bu şekilde, düzensiz -işletmelerin biri önde, biri arkada- olmaz arkadaşlar. Hep birlikte oturup konuşarak bir karara varacağız.” dedi.

Yağışlı bir havanın hakim olduğu günde yapılan toplantının ardından yağmurun da dinmesiyle Başkan Kocadon, beraberindekiler ve işletme sahipleriyle birlikte sahil şeridinde bulunan işletmelerin sınırlarını inceledi. 

Bu arada yapılacak çalışmanın yaz sezonu sonrası başlamasının beklendiği belirtildi.

Teknik İşlerden Sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, sahil düzenlemesi yapılacağını söylemekle yetinip, yıkımlar ve uygulanacak proje konusunda açıklama yapmadı. Uslu, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağını kaydetti.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR