Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERSİN'DE ORMAN YANGINI
MERSİN'DE ORMAN YANGINI
Mersin Akkuyu Nükleer Santral projesinin devam ettiği Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla yerleşim alanından uzaklaştı. Yangın, mahallenin Doğu ve Kuzey üst bölgelerinde rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor.
7 Eylül 2022, 15:51
 
 
Mersin’in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Santral projesinin devam ettiği Büyükeceli mahallesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla yerleşim alanından uzaklaştı. Yangın, mahallenin Doğu ve Kuzey üst bölgelerinde rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 110 hanenin tahliye edildiğini duyurdu.
 
Mersin’deki orman yangını için Milli Savunma Bakanlığı tarafından Chinook ve Sikorskyler görevlendirildi.
 
Bölgede çalışmalara destek veren Mehmetçik de yangının kontrol altına alınması, köylüleri ve hayvanlarını tahliye etmek için seferber oldu.Milli Savunma Bakanlığı, Mersin Valiliği'nin talebi üzerine Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek gönderdi.
 
Merkeze doğru ilerleyen yangın nedeniyle mahalle kısmen boşaltılırken, söndürme çalışmalarına ilçe ve yakın illerden de yardım yapılıyor. Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 20 arozöz ile çok sayıda ekip karadan müdahaleye geçerken, havadan müdahale ise bir uçak ve üç uçakla yapılıyor.
 
image
 
Kara Kuvvetleri'ne ait 3 adet S-70 (Sikorsky), 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 (Chinook) tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor.
 
Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına destek veren Mehmetçik de yangını kontrol altına alabilmek için seferber oldu. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle komandolar, köylüleri ve hayvanlarını tahliye etti.
 
Jandarma ekipleri yangının çıktığı Büyükeceli mahallesini kısmen boşalttı, park edilen araçlar da güvenli bölgelere alınıyor. Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, “Can kaybı yok. 30 ev boşaltıldı. Boşaltılan evler orman arazilerinde. Rüzgar sürekli yöne değiştiriyor” dedi.
 
   image
 
YANGINA GİDERKEN KAZA
 
Öte yandan yangına müdahale etmek üzere Mersin'den çıkan Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir arozöz, yoldan çıkarak devrildi. Silifke-Gülnar arasında meydana gelen kazaya köylüler yardıma koştu.
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR