Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADANA'DA SAHTE KADIN AVUKAT YAKALANDI
ADANA'DA SAHTE KADIN AVUKAT YAKALANDI
Adana Adliye Sarayı içerisinde kendisini avukat olarak tanıtıp kişileri dolandırmaya çalışan Betül Sayıcı, yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Evindeki ruhsatsız silah ve adli evraklarla yakalanan Betül Sayıcı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
25 Mart 2024, 14:31
 
Adana Adliye Sarayı içerisinde kendisini avukat olarak tanıtıp kişileri dolandırdığı iddia edilen sahte avukat Betül Sayıcı, polisin evine yaptığı operasyonla gözaltına alındı.
Evindeki ruhsatsız silah ve adli evraklarla yakalanan Betül Sayıcı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
        image
 
Adana'da gündem olan  sahte kadın avukat olayı.
Adana Adliye Sarayı içerisinde kendisini avukat olarak tanıtıp kişileri dolandırmaya çalışan Betül Sayıcı'nın avukat cübbesiyle adliyenin baro lokalinde ve mahkemeler önünde bulunan ve bu görüntülerini yayınladığı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldığı öğrenildi.
 
Sahte avukat Betül Sayıcı'nın ifadesi ortaya çıktı 
Yapılan soruşturmada şahsın güven sağladıktan sonra devlet arazilerini 49 yıllığına kiralayabileceği ve icradan otomobil satın alabileceğini iddia ederek dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Sahte avukatın 4 kişiyi 3 milyon TL değerinde dolandırdığı öne sürüldü.image
 
EVİNDE RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Adana Başsavcılık koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalanan şüpheli Betül Sayıcı'nın ikametinde yapılan aramalarda sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ve dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan birçok adli evrak ele geçirildi.
 
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Sahte avukat "Nitelikli Dolandırıcılık-Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi", "Özel İşaret ve Kıyafetlerin Usulsüz Kullanılması" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
            image
 
ESKİ SEVGİLİSİNE ÖZENMİŞ
Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılık suçundan 7 kaydı bulduğu ortaya çıkan sahte avukatın ifadesi de ortaya çıktı. Avukat olan eski sevgilisine özendiğini söyleyen Sayıcı, "Eski sevgilim avukattı, onun yanında katiplik yaptım. Bu yüzden avukatlık mesleğine özenti oldu bende. O ortama girmek beni daha da mutlu etti" savunması yaptı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR