Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU REZALET İÇİN DUR DENİLECEK Mİ ?
BU REZALET İÇİN DUR DENİLECEK Mİ ?
Süleymaniye’nin önünde yükselen ucube bir yapı İlim Yayma Vakfı’nın yaptığı yeni yurt binası.Nisan 2019’da dönemin İBB’si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor,Süleymaniye Camii silueti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür.
4 Şubat 2022, 09:37
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Süleymaniye Camii'nin önünde yükselen yurt binasındaki uygulamaların durdurulması için İstanbul 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'na başvurarak harekete geçti.
 
İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından yapılan itiraz başvurusunda, projenin yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı olduğu vurgulandı
 
Kamuya terk işlemlerinin dahi yapılmadığı belirlenen projenin yeniden değerlendirilmesi istendi. Onay süreçlerinin tamamlanmadan ruhsat ve inşaat sürecinin başlatıldığı belirtildi.
 
Bina inşaatı ile ilgili emsal uyarısı yapılarak Süleymaniye yenileme alanında; bir adada yapılacak uygulamanın bütün yenileme alanına emsal teşkil edeceğine dikkat çekildi.
 
Daha titiz bir çalışma sürdürülmesi gerekirken, son derece büyük kütleli ve siluete olumsuz etkisi olan bir proje hazırlandığının altı çizildi.
 
İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı'nın başvurusunda, Süleymaniye önünde yükselen yapının, yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı şekilde hazırlandığı aktarıldı.
 
Yeni binanın, yıkılan yapıdan daha yüksek bir biçimde inşa edildiği belirtildi. Yıkılan binanın çatı üst kotu 52,89 metre iken uygulaması yapılan binada çatı üst kotunun 53,19 metre olduğu vurgulandı.
 
Kaçak katı olan eski binayı emsal alarak Süleymaniye çevresinde siluet etkisini bozacak bir kot belirlendiği ifade edilerek iddia edilenin aksine yıkılan binadan daha yüksek bir proje olduğuna dikkat çekildi.
 
image
 
SÜLEYMANİYE'YE YAKIŞACAK BİR PROJE OLSUN
 
Projeye onay veren İstanbul 1 numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu'nun kapatılması nedeniyle, yetkili kurul İstanbul 4 numaralı Koruma Bölge Kurulu'na başvuran İBB, bu kurulun daha önce incelemediği mevcut projeyi yeniden hassasiyetle ele almasını talep etti.
Kurula, Süleymaniye'ye yakışacak bir projenin hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.
 
SİLÜETİ BOZAN KAÇAK YAPILAR YIKILACAK MI?
 
İBB'den yapılan açıklamada, Dünya Miras Alanı Süleymaniye'de devam eden çalışmalar neticesinde önceki yıllarda oluşmuş uygulamaların belirlendiği, kaçak kat, teras gibi yapılarla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli yıkım işlemlerine başlanacağı  duyuruldu.
 
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
 
İlim Yayma Vakfı'na ait yurt binasının projesi, yerel seçimlerin hemen ardından 1 Nisan 2019'da Koruma Kurulu'na iletildi.
 
İki seçim arasında hazırlanarak kurula iletilen yapıyla ilgili  “Yenileme Alanları Ada Avan Projeleri”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın onayını almadı. Onay olmaksızın “Ada Avan Uygulama Projeleri”  ile aynı anda Temmuz 2019 tarihinde projesi, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
 
Süleymaniye Camii’nin siluetine hançer gibi saplanan binayı inşa eden İlim Yayma Vakfı’nda açıklama geldi.
 
image
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR